PODIJELI

Udruženje “Dečki u plavom” organizirat će 26. jula međunarodnu maratonsku utrku pod nazivom „Two Cities Marathon“ (Maraton dva grada), čija će trasa od 42,2 kilometra biti na područjima Sarajeva i Istočnog Sarajeva.

Kako je saoopćeno iz ovog udruženja, na utrci se očekuje oko 1.000 sudionika, a osim promoviranja zdravih navika i sporta, organizatori žele dati svoj doprinos intenzivnijoj i široj turističkoj promociji Sarajeva i Istočnog Sarajeva, te promovirati kulturno-historijske vrijednosti, domaću proizvodnju i turizam dvaju gradova.

Pored centralne maratonske utrke bit će organizirana i dječja utrka naziva „Two Cities Kids Race“ 25. jula u Istočnom Sarajevu u suradnji s AK Istočno Sarajevo. Očekuje se učešće oko 300 sudionika uzrasta od šest do 14 godina.

Službene majice centralne utrke dizajnirala su djeca sa Down sindromom, a dio sredstava od startnina bit će uplaćen Udruženju „Život sa Down sindromom“ Sarajevo, dok će ostatak biti iskorišten u stipendiranje mladih i perspektivnih atletičara iz cijele Bosne i Hercegovine.

Pokrovitelji utrka su Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, Gradsko vijeće Grada Sarajeva, Grad Istočno Sarajevo, te Ambasada Republike Srbije u Bosni i Hercegovini.

PODIJELI