PODIJELI

Vinko Marinović, selektor U 21, te Mirza Varešanović, “coach” olimpijske reprezentacije, najvjerovatnije će s klupe predvoditu “Zmajeve” na mini turneji u Americi u susretima s reprezentacijom SAD-a i Meksikom.

Premda se očekivalo da će NSBiH do kraja godine izabrati nasljednika Mehmeda Baždarevića, Radna grupa je “razvukla” pregovore i nastavila putovati na noge znanim i neznanima.Iako se Ivica Osim, s Duškom Bajevićem kao najveći autoriteti u Radnoj grupi, popularni “Štraus” najmanje sudjeluje u pregovorima. Čini se da glavnu riječ vode Zvjezdan Misimović i Sejo Kajtaz.

Ako bi Marinović predvodio Zmajeve upitno je ko će napraviti spisak igrača za američku turneju. No, bolji poznavaoci prilika oko reprezentacije znaju da to i ne bi bio problem jer se zna da je to “dopunska djelatnost” pojedinih članova Izvrsnog odbora NSBiH. Za razliku od Safeta Sušića, koji nije dao nikome da mu sastavlja tim, Baždarević se teško nosio s pritiscima. Njegova “fleksibilnost” da svima izađe u susret, na kraju je rezultirala debaklom u kvalifikacijama.

Elvedin Begić na prigodnoj neformalnoj “pressici” priznao je kako će na američku turneju kombinovani tim. Marinović i Varešanović računat će na najbolje domaće igrače i one internacionalce koji su imali mizernu ili nikakvu minutažu u proteklim kvalifikacijama.

(E.B./Sportske.ba)