PODIJELI

Mario Čuić, sin legendarnog fudbalskog bh. sudije Tomislava Čuića, prva je sportska priča u Hrvatskoj ovog ponedjeljka.

Hajduk je sinoć u Maksimiru sa 3:2 savladao Dinamo, a Čuić je postigao dva gola. Iako rođen u BiH Čuić je igrao za U17 i U19 reprezentaciju Hrvatske.

Ove sezone odigrao je devet utakmica u seniorskom fudbalu. Šest puta je igrao za prvi tim Hajduka, a tri puta za drugi tim splitskih “Bilih”. Sa dva gola sinoć protiv Dinama Čuić se upisao u historiju Hajduka. Postao je prvi fudbaler splitskog tima koji je postigao dva gola Dinamu od nezavisnosti Hrvatske.

Zanimljivo da je Čuić, iako igra na poziciji veznog fudbalera, bio prvi strijelac juniorskog prvenstva Hrvatske, koje je prekinuto zbog koronavirusa, sa 12 golova. Čuić je postao i 198. pojedinačni strijelac za Hajduk u 1. HNL. Da nije bilo koronavirusa pitanje je da li bi uopće bio prekomandovan u prvi tim i da li bi mu Igor Tudor dao šansu u prvom timu.

– Poseban je osjećaj postići dva gola za pobjedu na Maksimiru, ali ne bih isticao sebe. Ja sam član ekipe i to su njeni golovi – kazao je Čuić nakon pobjede protiv Dinama i skromno nastavio:

– Ovu pobjedu posvećujem porodici i svima koji su uz mene…

PODIJELI