PODIJELI

U organizaciji Tavla saveza Bosne i Hercegovine i tavla kluba Bjelopoljac u Bijelom Polu u motelu Borij održan je 14. po redu turnir najboljh 12 igrača tavle ” Masters 2019″ . Uporedo sa ovim turnirom odigran je veoma jak Backgammon turnir uz učešče 40 igrača iz cijele Bosne i Hercegovine . Ove godine Tavla savez BiH slavi 20 godina postojanja.

Igralo se u dvije grupe, svako sa svakim, pobednici grupa su direktno išli u polufinale, a drugi i treći iz grupa su igrali za polufinale,

Pobjednik turnira ” Masters 2019 ” je Rusmir Jamaković (TK “Jablanica ” – Jablanica) , drugo mjesto je osvojio Ramiz Katanič (TK ” Ta – Ko ” – Konjic), treće Šemsudin Kusturica (TK ” Stari grad ” – Mostar) .

Pobjednik Backgammon turnira je Tarik Čelik (TK ” Bjelopoljac ” – Bijelo Polje, drugo mjesto je osvojio Velid Nazdrajić ( TK ” Bjelopljac” ), treće, Mustafa Bešo (TK ” Iskra “- Stolac).

Dilome, pehare i novčane nagrade u ime Tavla saveza BiH su uručili, sekretarica saveza, Arna Bešo i Tomislav Zalar, a najboljim na Backgammon turniru su uručili Marin Marić.

Sljedeče takmičenje Backgammon igrača je na Međunarodnom turniru u Zagrebu, 13. Zagreb Backgammon Open, pozvani su svi igrači iz BiH, turnir se igra od 6. do 8. decembra 2019. godine.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI