PODIJELI

U Hotelu Bristol danas je održana press konferencija povodom revanš susreta Challenge cupa između naše Vogošće i Pelistera.

”Utakmica koja je za Vogošću historijska. Što se tiče ekipe, dali smo sve od sebe u Bitolju i pobjeda je došla zbog volje i želje. U subotu se nadam pobjedi”, istakao je Mirza Dervišević, generalni sekretar kluba.

Potom su se predstavnicima medija obratili igrači Ivan Divković i Tarik Međić kao i trener Dragan Gatarić.

”U Bitolju je bilo samo prvo poluvrijeme. Igrači su spremni za revanš, o ekipi Pelistera ne treba puno govoriti. Mi u našoj ekipi imamo sjajne momke, imamo bivše i sadašnje reprezentativce i očekujem dobru utakmicu”, ističe Riđić, a Divković dodaje:

”Pobjeda tamo nam ne garantuje prolaz dalje, moramo ponoviti dobru odbranu, ne smijemo dozvoliti da dolaze do lagnaih golova. Utakmica će biti tvrda i teška i pozivam publiku da dođu u što većem broju. Nemamo prostora za izgovor, moramo pobijediti. Zbog ove utakmice smo odmarali neke igrače u Cazinu”.

Međić ističe da je ovo pozitivna priča za grad i klub, te da ekipa prihvata ulogu favorita.

”Ovo je pozitivna priča za grad, klub i državu. Napravili smo dobar posao pobjedom u Makedoniji, ali Pelister ovdje dolazi da odigra dobar meč. Atmosfera u ekipi je dobra, bilo je u Cazinu lakših povreda, ali sve smo to prebrodili. Što se tiče izjave Kasima Kamenice, mi smo prihvatili ulogu favorita tamo i prihvatićemo je i ovdje”, rekao je Tarik Međić.

(Haris Zilić/Sportske.ba)