PODIJELI

Francuska rukometna reprezentacija jučer je senzacionalno ispala s Evropskog prvenstva! Šesterostruki svjetski i trostruki evropski prvaci izgubili su od Norveške 26:28 u Trondheimu i s dva poraza se, kolo prije kraja, oprostili od Eura.

Ovo je najgori rezultat Tricolora na velikim takmičenjima u posljednjih 30 godina. Francuski su mediji na ovo ispadanje reagirali kao da označavaju kraj jedne generacije.

“Plavi, ovdje je kraj”, odmah u naslovu sugerira jedan od najpoznatijih sportskih dnevnika na svijetu L’Equipe, koji dodaje:

“Francuska ekipa , koju je pobijedila Norveška, već je eliminirana. Katastrofalni scenario nije izbjegnut: pobijedila ju je Norveška 28-26, što se dogodilo prvi put u njenoj istoriji.”

Francuze je skupo koštao poraz na startu od Portugala (25:28), a sada im preostaje u posljednjem kolu 14. januara boriti se protiv Bosne i Hercegovine (18:15 sati) za treće mjesto u grupi, koje osigurava odlazak u doigravanje za plasman na Svjetsko prvenstvo.

“Francuska je ostala bez slave! Porazom od Norveške u susretu bez daha suigrači Nikole Karabatića već su eliminirani s Eura. Nisu uspjeli riješiti probleme iz prve utakmice protiv Portugala. Kraj jedne ere”, piše Le Parisien.

“Razbijeni i eliminirani, plavci su dobili monumentalni šamar. Bez titule i treću godinu, Francuzi su pretrpjeli noćnu moru na Euru i eliminirani su nakon samo dvije utakmice”, piše Le Figaro.

PODIJELI