PODIJELI

Međunarodna škola QSI u Sarajevu imala je čast ugostiti CEESA turnir (Centralna i Istočna Europska Školska Asocijacija) u košarci za djevojke srednjih škola. Sudionici su bili takmičari iz pet međunarodnih škola koje dolaze iz Moskve, Bakua, Tirane, Tbilsiija, Sarajeva kao i jedne lokalne škole iz Semizovca.

Događaj je bio prilika da učenici odmjere svoju snagu kao i da se druže sa drugim ekipama i upoznaju nove prijatelje iz različitih sredina i kultura. Tokom dva dana svi su takmičari odigrali šest košarkaških utakmica, uživali u obilasku Sarajeva i bili dio društvenog miksera odnosno plesa u organizaciji Međunarodne škole QSI Studentskog vijeća u Sarajevu.

Razija Mujanović, bivša WNBA igračica i osvajačica srebrne medalje na Olimpijadi 1988. godine, otvorila je turnir riječima nade. Prenijela je poruku da ovakvi događaji promovišu košarku kao sport mladom naraštaju, i što je još važnije, pomažu da se mlade dame uključe u košarku i sport općenito ne samo u Bosni i Hercegovini nego i u cijeloj regiji. Turnir je zatvorio poznati bosanskohercegovački sportski novinar Muhamed Bikić, koji je također pohvalio projekat sa riječima nade da će se u budućnosti nastaviti raditi na promociji košarke.

Prvo mjesto osvojila je QSI Međunarodna škola iz Tbilsija koja je pokazala izvrsne vještine i timski rad. Anglo-Američka škola iz Moskve osvojila je drugo mjesto, dok je škola iz Azerbejdžana završila na trećem mjestu. Sveukupno, turnir je je protekao odlično sa svim pohvalama na organizaciji pod vodstvom Ajle Numić Škrijelj, sportske direktorice QSI Sarajevo i punom podrškom Jamie Martin, direktorice škole QSI Sarajevo.

QSI Međunarodna škola u Sarajevu se zahvaljuje sponzorima turnira dvorani “Novo Sarajevo” Grbavica, Sarajevskom Kiseljaku i QSI Sarajevo zajednici koja je pomogla da se tunir realizuje.

PODIJELI