PODIJELI

“Najvažniji cilj sportskog odjela QSI Međunarodne škole Sarajevo je da učenici budu sretni i zdravi. Sport ima važnu ulogu u odrastanju djeteta kako za unapređenje zdravlja tako i za usvajanje motoričkih znanja i dostignuća”, potvrdila je sportska direktorica ove škole Ajla Numić Škrijelj.

Protekle sedmice, QSI Međunarodna škola Sarajevo je održala po drugi put manifestaciju “QSI Izbor Sportista godine 2019” gdje su za dobre rezultate najbolji sportisti nagrađeni, a uspjeh i radost je podijeljena sa prijateljima škole.

Ove godine sportisti su se takmičili i predstavljali školu, ali i Bosnu i Hercegovinu na ukupno 19 školskih turnira iz četiri različita sporta i to atletici, fudbalu, košarci, i odbojci. Takmičenja su se održavala sirom Centralne i Istočne Europe kao i u našoj državi u muškoj i ženskoj kategoriji za U14 i U 18. Za sportistu godine, proglašena je Alyssa Brown, maturantica QSI škole.

Nagrade je uručila direktorica QSI Međunarodne skole Sarajevo Jamie Martin koja se zahvalila prijateljima škole, a između ostalih, zahvalnicu su dobili poznati bosanskohercegovački košarkaši Razija Mujanović i Samir Avdić, sportski novinari Emir Delić, Muhamed Bikić, Haris Zilić i Sinan Sinanović. Svojim prisustvom ovu manifestaciju su uveličali brojni ambasadori, predsjednici i direktori sportskih klubova, sportski referenti kao i novinari online portala Sportske.ba i ASK FM radija.

Međunarodna škola QSI Sarajevo ima namjeru da i u narednom periodu organizuje sportske aktivnosti koje će pomoći da se sport u osnovnim i srednjim školama oživi i pruži mogućnost učenicima da se razvijaju u pozitivnom smijeru.

PODIJELI