PODIJELI

Ugledni magazin FourFourTwo izabrao je devet najboljih mladih fudbalera sa područja bivše Jugoslavije koji se nalaze na listama najjačih evropskih klubova.

Među odabranima našao se i bivši fudbaler FK Željezničar i bh. reprezentativac Armin Hodžić.

”Liverpool je Hodžića kupio kada je imao 16 godina 2011. Proveo je dvije sezone na Anfieldu, ali nikada nije dobio šansu da se dokaže zbog povreda i problema sa radnom dozvolom. Više vremena je proveo na posudbi u svom bivšem klubu Željezničaru nego na Merseysideu, ali bi Redsi mogli zažaliti što nisu imali strpljenja.

”Dinamo Zagreb ima njuh za potencijal te je kupio Hodžića 2014. Sada čekaju svoju nagradu. Bosanski strijelac je posigao 18 golova prošle sezone i etablisoa se kao najbolji golgeter u regionu. Očekuje se da naslijedi Edina Džeku, iako imaju isti osjećaj za gol, Hodžić je drugačiji igrač. Brzonogi ‘ubica’ zna igrati vaš kaznenog prostora i regularno prolazi pored svojih protivnika”, navodi FourFourTwo.

Osim Hodžića na listi su još: Petar Stojanović(Dinamo Zagreb), Srđan Plavšić(Crvena zvezda), Dušan Vlahović(Partizan), Fran Tudor(Hajduk), Marko Rog(Dinamo Zagreb), Nikola Vlašić(Hajduk), Nemanja Mihajlović(Partizan) i Ante Ćorić(Dinamo Zagreb).

(A.Č./Sportske.ba)

PODIJELI