PODIJELI

Predpioniri jednog od najstarijih klubova u Bosni i Hercegovini konjičkog Igmana takmiče se u Prvoj ligi HNK-a.

Sa puno uspjeha njih vodi legenda ne samo konjičkog fudbala nego i šire Sead Kovačević. Nakon završetka jesenje sezone u konkurenciji dva mostarska kluba, Velež, Zrinjski, ova kategorija Igmana se nalazi na petom mjestu sa osvojenih 17 bodova.

Jedan od nazaslužnijih za ovaj veoma dobar plasman je kapiten ekipe 12-godišnji Eldar Mehić koji je i kapitenski odigrao prvi dio sezone. Igra na poziciji lijevog beka, pravi je motor ove generacije, na svakoj utakmici ovaj ljevak daje sve od sebe.

Mada igra u odbrani postigao je tri gola i ima šest asistencija, svojim igrama već je izazvao pozornost ljudi od struke, te je na pravom putu da krene stopama fudbalera koji su ponikli u Igmanu poput Davora Jozića, Jerka Tipurića, braće Duro, Dragana Jakovljevića…

” Veoma sam zadovoljan rezultatima u prvom dijelu sezone, mada smo mogli imati koji bod više, uz malo sreće “, kazao je mlađani Eldar Mehić.

Šta očekuješ u proljetnom dijelu prvenstva ?

“Prije svega da me posluži zdravlje, što je najvažnije, uz malo sreće, još ćemo uz našeg trenera Seada Kovačevića odigrati dobrih i kvalitetnih utakmica”, kazao je nova nada bh. fudbala, Eldar Mehić.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI