PODIJELI

Susret između Dinama i Rijeke na Maksimiru ispunio je očekivanja ljubitelja fudbala. Timovi su se smjenjivali u vodstvu, a viđeno je čak šest pogodaka. Konačan rezultat utakmice glasio je 3:3.

Domaći su došli do prednosti u ranoj fazi meča. Igrala se osma minuta kada je mrežu Rijeke zatresao Dino Perić. U 23. minuti Rijeka je izjednačila. S vrha kaznenog prostora udarac je uputio Abbas koji je odličnim udarcem pogodio mrežu Dinama. Svega devet minuta kasnije Dinamo ponovno vodi.

Povremeni bosanskohercegovački reprezentativac Luka Menalo je ostavio loptu za Majera koji je lijepo pogodio za 2:1. Šest minuta kasnije, u 38. minuti, nakon jedne greške Modrih Abbas je postigao svoj drugi gol – za drugo izjednačenje Rijeke.

Ni tu nije bio kraj uzbuđenjima u prvom poluvremenu ove fantastične utakmice. U 43. minuti odbrana Dinama ponovno griješi, a novi fantastičan pogodak na ovoj utakmici djelo je fudbalera Rijeke Josipa Drmića.

Time je Rijeka došla do potpunog preokreta i povela sa 3:2. Uzbuđenja je bilo i u drugom poluvremenu, ali je golova, ipak, bilo manje. Igrao se 59. minut kada je Oršić pogodio za izjednačenje. To je, ujedno, bio i konačan rezultat maksimirskog derbija – 3:3.

T.Š

PODIJELI