PODIJELI

Bh. fudbaler, Luka Menalo igra sjajnu sezonu u dresu Olimpije. Jedan je od najkorisnijih fudbalera ljubljanskog tima. Dostigao je i milionsku vrijednost prema podacima transfermamrtka, a stigao je i poziv selektora Duška Bajevića u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Kao i u većini zemalja, tako i u Sloveniji je sport zaustavljen zbog korone, a Slovenija je zemlja iz regije, koja je najviše osjetila posljedice pandemije COVID-19.

Luka se vratio u našu državu, čim je prvenstvo obustavljeno. U kontaktu je sa saigrčaima i situacija u Sloveniji nije baš najbolja.

Pored trenutne situacije za Sportske.ba govorio je o svojim ambicijama, reprezentaciji, PLBiH…

“Ja sam otišao u Hercegovinu onaj dan kad smo saznali da se prvenstvo odgađa, u kontaktu sam sa svim saigračima, kažu da je situacija jako ozbiljna. Nažalost još uvijek se ne zna ništa kada bi se liga mogla nastaviti, spominje se mnogo datuma i postoji mnogo opcija, ali za sad se ne nazire kraj ovoj epidemiji”, rekao je Menalo na početku razgovor za Sportske.ba.

Zadovoljan je igrama ove sezone, ali je strpljiv kada je u pitanju budućnost.

“Pa ja sam na posudbi u Olimpiji do kraja sezone, a u Dinamu ugovor imam još tri godine. Smatram da igram dobru sezonu u Olimpiji i u skladu s tim stiže i mnogo upita. Prvo moramo vidjeti što će uopšte biti sa svim prvenstvima u Europi, tako da je nemoguće nešto planirati.”

Ne krije želju da su Lige petice jedan od ciljeva.

“Svakako, svi imaju tu neku ambiciju za Ligu petica pa tako i ja.”

Optimista je kada je i u pitanju reprezentacija Bosne i Hercegovine.

“Pa znamo svi da je Euro cilj i sve osim toga da je neuspjeh, daj Bože da se bude igralo kada je i planirano i da svi budemo zdravi i na okupu.”

Menalo je pod ugovorom sa Dinamom, a Zagreb je jutros pogodio jak zemljotres.

“Nisam se čuo ni s kim iz Dinama, ali imam dosta prijatelja u Zagrebu tako da smo stalno na vezi. Ljudi su u panici nakon korone sad još i ovo, strašno. Nadam se da će svi slušati upute i da će ovo što prije proći.”

Naš mladi fudbaler je prošao sve terene u BiH. Od najnižih do PLBiH i opisao je razliku između naših liga prvenstveno PLBiH i slovenske lige.

“Pa najveća razlika je ta infrastruktura i uslovi. Dok se ne počne ulagati tamo gdje treba bojim se da ćemo stalno tapkati u mjestu. Kod nas se sve vrti oko nekog instant rezultata, a nikog nije briga za budućnost i mislim da se to mora promjeniti. Moramo izvući maksimum iz naših talenata a mi to nazalost ne radim.”

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI