PODIJELI

Osim Amela Tuke Bosna i Hercegovina će imati još jednog predstavnika na posljednjem danu prvenstva Evrope koje je na rasporedu danas u Amsterdamu.

Naime, Tuka će na stazu u 18:30, a sat vremena ranije na Evropskom prvenstvu će nastupiti još jedan bh. atletičar i to u disciplini bacanje kugle.

Riječ je o Mesudu Pezeru koji je jučer u disciplini bacanje kugle uspio baciti 19.72 metara što ga je uvrstilo među najbolje, te će on nastupiti u današnjem finalu skupa sa Nikolaosom Skarvelisem, Tobiasom Dahmom, Tsanko Arnaudovom, Andrei Toaderom, Michalom Haratykom, Carlosom Tobalinom, Davidom Storlom, Konradom Bukowieckim, Asmirom Kolašincem, Borjom Vivasom, te Stipe Žunićem.

Najbolji rezultat ove sezone od pomenutih ima Poljak, Michal Haratyk 21.23 što je i njegov najbolji rezultat dok je njegov sunarodnjak Konrad Bukowiecki ove godine bacio 21.14 što je također njegov najbolji rezultat. Preko 21 metra je još bacio David Storl (21.01) koji ima najbolji rezultat od svih pomenutih takmičara u finalu budući da je u karijeri bacio 22.20. Favorit za medalju je i Asmir Kolašinac iz Srbije koji je u ove sezone bacio 20.96, a najbolji rezultat karijere mu je 21.58.

Naš Pezer je ove godine bacio 20.58 što mu je i najbolji rezultat karijere, a njegov pomenuti hitac je osmi najbolji među finalistima ove discipline. pezer

PODIJELI