PODIJELI

Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Srđan Mićanović primio je karatiste Karate kluba “DO” – Stefani Krešić, Sandra Krešića, Šejlu Aščić, Tarika Đuga i Melinu Ibrahimović, na čelu sa trenerom Antom Krešićem.

Karatisti su predstavili ministru rezultate na osnovu kojih se klub u kratkom vremenu svog postojanja nametnuo kao jedan od vodećih na području Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine.

Bogatu riznicu kluba čine medalje sa svjetskih, evropskih, mediteranskih i balkanskih prvenstava te drugih značajnih turnira, a posebno se ističe nedavni uspjeh koji je ostvarila Stefani Krešić, koja je na svjetskom kupu za mlade u Umagu osvojila prvo mjesto. O značaju ovog uspjeha najbolje govori činjenica da je na navedenoj sportskoj smotri učestvovalo 4.000 takmičara iz 83 države.

Također, nešto ranije u aprilu ove godine Sandro Krešić je osvojio zlatnu medalju na mediteranskom prvenstvu, dok je Stefani Krešić na istom prvenstvu osvojila bronzanu medalju, saopćeno je iz Tuzlanskog kantona.

Trener Ante Krešić je sa posebnim ponosom istakao činjenicu da trenutno u klubu imaju vrlo talentovan podmladak koji se već sada nametnuo rezultatima na državnim i internacionalnim takmičenjima, a koji predvode višestruki osvajači državnih medalja sa zapaženim nastupom na balkanskom prvenstvu ove godine Šejla Aščić, Tarik Đug i Melina Ibrahimović.

Ministar Mićanović je još jednom istakao svoje opredjeljenje da sistemski pristupi rješavanju identifikovanih problema u sportu, te je čestitao spomenutim takmičarima na ostvarenim rezultatima i izrazio zahvalnost što svojim uspjesima na najbolji način promovišu Tuzlanski kanton i državu Bosnu i Hercegovinu.

PODIJELI