PODIJELI

Pred sablasno praznim tribinama Giuseppe Meazze, stadiona koji prima preko 80.000 gledalaca, a na kojem je, zbog pandemije koronavirusa i novih pravila, bio dopušten ulazak svega nekoliko hiljada gledalaca, veliki gradski derbi odigrali su večeras Inter i Milan, a na kraju su slavili “gostujući” igrači rezultatom 2:1.

Uraganski početak imao je Milan koji je poveo u 12. minuti iz penal kojeg je realizovao Ibrahimović nakon drugog pokušaja, a već u 16. minuti bilo je 2:0 za višestrukog prvaka Evrope. Strijelac je bio ponovo Ibrahimović.

Inter je u 28. minuti smanjio na 1:2, ali do kraja nisu više ništa uspjeli uraditi. Drugo poluvrijeme bilo je lošije od prvog, a Inter je preko Lukakua imao nekoliko prilika u finišu, ali je ostalo 1:2. Tako je Milan slavio nakon četiri uzastopna poraza u duelima sa gradskim rivalom.

Naš veznjak Rade Krunić je ušao u 62. minuti umjesto Leaoa i propustio sjajnu šansu sredinom drugog dijela meča kada je probio s lijeve strane i s nekoliko metara pogodio vanjski dio mreže gola Milana.

Golove iz ovog meča možete pogledati OVDJE .

M. K.

PODIJELI