PODIJELI

Bivši trener tuzlanske Slobode, Milenko Bošnjaković, oglasio se na svom FB profilu i obrazložio razloge, zašto više nije na klupi tuzlanskog tima.

Pomenutu objavu Vam prenosimo u cijelosti bez izmjena:

“E ovako je bilo. “Znamo da si se prihvatio teškog posla kao i mi, mi sa papirima i računima, ti sa ekipom razvaljenom neisplaćenim platama, štrajkovima i povredama. Pričat ćemo poslije Borca, mi ćemo o tvom radu donositi sud tek kad ti sklopimo ekipu s kojom ćeš ti obaviti pripreme, kojoj ćemo mi omogućiti redovne isplate”. Tako je i bilo. U nedelju je završena utakmica u Banjaluci, već sutra, u ponedeljak, sjeli smo da razgovaramo o nastavku saradnje. “Od nas sedam, nas pet je čvrsto za nastavak saradnje, dva člana Upravnog odbora nisu za tebe”.

Dva člana protiv mene? Vama puno hvala na podršci, ali ja toliko respektujem vas i Slobodu da ću se ja povući i na taj način osloboditi mjesto za novog trenera uz kojeg će biti i ta dvojica. Nema nafake ako ćemo nas šest vući u jednu stranu, dvojica u drugu. Za uspjeh svi trebaju vući u istom pravcu. Predloženo mi je da razmislim do petka, da je ipak većina za moj ostanak na klupi, da će se učiniti sve da i ta dva člana Uprave promjene mišljenje…Sjeli smo ponovo u petak,nisam promjenio mišljenje. Jesam li pogriješio? Pa naravno da jesam, ne radi se to tako. Briga te za onu dvojicu, klepiš Ugovor, po mogućnosti na duži rok uz famozni član…u slučaju otkaza ima se isplatiti…”. Ali to već ne bi bio ja,ne mogu ja to.

Je li moglo bolje i vise bodova? Moralo je.

Je li moglo manje? Sa Sarajevom zadnjih petnaest minuta sa Fejzićem na golu sa potrganim trbušnim zidom, bod u Mostaru kod jakog Veleža, Tuzla City sa igračem manje cijelo drugo poluvrijeme. Pa moglo je i manje. Novoj Upravi, Gradi i njegovim momcima želim puno sreće u radu, mora i biće to sve u redu,kad imaš poštene namjere, pošten sam, mora izaci na dobro. Ovi momci zbilja zaslužuju podršku. Moju, kao navijača, imaju”, stoji u pomenutoj objavi.

PODIJELI