PODIJELI

Srbijanski arbitar Milorad Mažić završio je karijeru i više neće suditi nogometne utakmice, javljaju mediji iz Srbije.

Mažić će prema pisanju Sportskog Žurnala u budućnosti raditi kao član Nogometnog saveza Kipra, a tamo će biti zadužen za organizaciju i kadriranje sudija te je s njima potpisao dvogodišnji ugovor.

Ovaj sjajni arbitar posljednji angažman imao je u Kini, a ranije je bio na listi elitnih evropskih i svjetskih sudija te se za njega slobodno može reći da je jedan od najboljih nogometnih sudija s naših prostora.

Na FIFA-inoj listi Mažić se pojavio 2009. godine, a u grupu elitnih evropskih sudija primljen je 2013. godine. Rođen je 1973. godine, a prvi meč sudio je 2006. godine u okviru srbijanske Superlige.

U Kinu je otišao u februaru 2019. godine, a bio je jedan od glavnih kandidata da sudi finale Svjetskog prvenstva 2018. godine između Francuske i Hrvatske, no zbog činjenice da su Hrvati igrali u finalu on i njegov tim nisu dobili šansu da na veličanstven način krunišu svoju karijeru.

Jedan od najvećih uspjeha u karijeri Mažić je ostvario 2018. godine kada je dobio čast da sa svojim pomoćnicima sudi finale Lige prvaka između Real Madrida i Liverpoola.

PODIJELI