Connect with us

Domaći fudbal

Mirnes Jahić: U novoj sezoni idemo po titulu

Objavljeno prije

,

Mirnes Jahić, 19 – godišnji fudbaler Klisa iz Buturović Polja najmlađi je prvotimac hercegovačkog Hofenheima. Popularni Mine sa 10 godina je počeo da trenira u drugoligašu Klisu, prošao je sve selekcije i najmlađi je debitant ovog sportskog čuda iz konjičke Mjesne zajednice Neretvica. Prvi trener mu je bio Ado Padalović, a debitovao je za seniorsku ekipu u sezoni sa 16 godina u okviru u sezoni 2017/2018. kola Druge lige FBiH, grupa “Jug” na domaćoj utakmici 1. kola protiv Troglava iz Livna u kojoj su popularni Klišani slavili rezultatom, 2:0. Igra na poziciji lijevog beka i lijevog krilnog igrača, veliki je znalac, borac i već privlači pažnju fudbalskih stručnjaka .

– Prošla sezona je u Drugoj ligi FBiH, “Jug”, prekinuta zbog pandemije korona virusa, Posušje je imalo 34, a ekipa Klisa je imala tri boda manje.

” Da nije bio, ono zbog čega su se prekinula sva takmičenja borba za prvaka grupe “Jug” bi se vodila do posljednjeg kola, a u tom kolu naši gosti bi bili ekipa Posušja, šteta to bi bila vrhunska fudblaska predstava i mi bi ponovo bili prvaci” rekao je mladi fudbaler Klisa.

– Šta očekuje u novoj sezoni ?

“Samo dolazi u obzir prvo mjesto i nova titula prvaka dolazi u Buturović Polje, rivali za prvo mjesto su nam Neum, Ljubuški, Tomislav, a imamo, po starom običaju velike ammbicije u Kupu HNK – a, potom Kupu Federacije BiH “, kazao je najmlađi prvotimac Klisa iz Buturović Polja, Mirnes Jahić.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

NAJČITANIJE