PODIJELI

Bosanskohercegovački MMA borac Mirsad Bektić izgubio je drugi uzastupni meč. Bektić je u Houstonu na UFC 247 poražen od Dana Igea i to odlukom sudija.

Prva runda čisto je pripala 28-godišnjem Amerikancu s Havaja. Ige je bio precizniji i uvjerljiviji na nogama te je u nekoliko navrata ozbiljno pogodio Bektića koji je tek u posljednjih minutu i pol runde uhvatio ritam.

Druga runda donosi drugačiju priču. Dobar dio borbe u ovom se razdoblju odvijao u parteru gdje je Bektić imao kontrolu, a u jednom trenutku i vrlo ozbiljan ‘arm triange’ napad koji je njegovog protivnika stavio u tešku poziciju. Djelovalo je da bi borac bosanskohercegovačkog porijekla tu mogao stići i do prekida, no Ige se ipak nekako izvlači.

Posljednjih pet minuta trebalo nam je donijeti pobjednika i definitivno se radi o dionici koja je bila najteža za bodovanje. Bektić je bio taj koji je inicirao rušenja, a Ige onaj koji je pogađao značajnije udarce na nogama. Nekih 90 sekundi prije kraja Bektić uspijeva srušiti protivnika, no do kraja borbe nije uspio izvesti nekakve značajnije napade.

“Ovo bi moglo biti 1-1 i onda neodlučeno u posljednjoj rundi”, izjavio je odmah nakon meča Rogan čije riječi najbolje oslikavaju ovaj dvoboj u perolakoj.

Na kraju su suci bili ti koji su odlučivali i oni su podijeljenom sudačkom odlukom stali uz Igea.

PODIJELI