PODIJELI

Mirsad Ramić jedno je od novih imena u svlačionici Tuzla Cityja. Ovaj robusni napadač po završetku sezone u Tuzla City stigao je iz GOŠK-a, za koji je postigao osam pogodaka u sezoni.

Sada je pred Ramićem novi izazov,a iako je na stolu imao nekoliko ponuda, ovaj napadač se odlučio za dolazak u “Grad soli”.

“Imao sam još nekih ponuda, ali sam Tuzla City izabrao zbog toga što sam iznenađen kako klub funkcioniše. Ništa ti ne fali, tvoje je samo da radiš. Mislim da sam izabrao pravu sredinu za sebe”, rekao je za “Sportske.ba” Mirsad Ramić.

Ipak, za razliku od GOŠK-a, gdje se etablirao kao igrač, u Tuzla Cityju ga čeka znatno jača konkurencija za mjesto u timu.

“Treba konkurencije. Na treninzima moraš dati gas, na svakoj poziciji ima 2-3 igrača i treba se nametnuti šefu, pa šta bude”, kazao je.

Vjeruje da klub može se boriti za pozicije koje vode u Evropu naredne sezone.

“Ambicije su Evropa, a po pojačanjima se može. U GOŠK-u je svake godine bila borba za opstanak, ali ne može se GOŠK porediti sa Tuzlom, koja je dosta organizovanija i ovaj klub vode bolji ljudi”, zaključio je Mirsad Ramić.

(N.Selimović/Sportske.ba)

PODIJELI