PODIJELI

Reprezentacija BiH na čelu sa Duškom Bajevićem za nekoliko sedmica igra odlučujuće mečeve baraža za plasman na Evrospko prvenstvo.

Bajević je reprezentaciju BiH do sada vodio dva puta. Protiv Italije smo u Firenci igrali 1:1, dok smo u Zenici poraženi od Poljske sa 1:2.

Ovi mečevi su samo bili priprema za mečeve baraža, te jedan dobar pokazatelj selektoru na koga može računati u narednim mečevima.

Odbrana naše reprezentacije je u tim mečevima izgledala veoma dobro, pogotovo sa novim licima, Sinišom Saničaninom, te Branimirom Cipetićem.

Da se tu naša reprezentacija neće zaustaviti pokazuje činjenica da smo dobili još dva vrhunska defanzivca, koja predstavljaju budućnost naše reprezentacije. To su Anel Ahmedhodžić i Dennis Hadžikadunić. NFSBiH se uspio izboriti za ovu dvojicu fudbalera, a posebne zasluge pripadaju našem bivšem reprezentativcu Zvjezdanu Misimoviću, koji je danas jedan od najvažnijih ljudi u Savezu, te Dariju Slomiću, posredniku između NFSBiH te roditelja dvojice fudbalera.

Pitanje je vremena kada će selektor Bajević za reprezentativne mečeve pozvati ovu dvojicu fudbalera, koja će sigurno mnogo značiti reprezentaciji BiH u budućnosti.

PODIJELI