PODIJELI

Zvjezdan Misimović, savjetnik za sportska pitanja Izvršnog odbora NSBiH, nakon što se izborio da Ivajlo Petev pobijedi Sergeja Barbareza u trci za selektora, dao se u potragu za trenerima u stručnom štabu.

Miske je računao na Zlatana Bajramovića, ali se zbog obaveza u klubu nekadašnji veznjak reprezentacije zahvalio na ponudi. Misimović nije stao, pa je pozvao Elvira Rahimića, koji je već radio sa Safetom Sušićem i Robertom Prosinečkim. Rahimić nije prihvatio poziv, jer smtra da je rad u reprezentaciji ozbiljna stvar, te po tom pitanju očekuje ozbiljne i konkretne razgovore. Neki smatraju Rahimića vrlo referentnim kandidatom za selektora U 21. Međutim to je pozicija koju drži FSRS. Barem je tako više od desetljeće.

Saznajemo kako je Misimović razgovarao i s Mensurom Mujdžom, nekada sjajnim desnim bočnim bh.reprezentacije.

Navijače, a posebno struku zanima po čijem nalogu Misimović traži i pregovara s potencijalnim članovima stručnog štaba. Nejasno je i šta NSBiH želi time postići, što prednost daje trenerima koji rade u inostranstvu, umjesto domaćim. Logična je i opravdana zabrinutost bh.javnosti, koja se pita: kada će na red doći Feđa Dudić, Marko Topić, Mirza Varešanović, Senad Repuh, Branislav Krunić, Mario Ivanković, Kemal Alispahić, Toni Karačić i drugi. Koji su željni rada i kojima savez ne mora plaćati avionske karte da dolaze na okupljanja.

 

(D.B./Sportske.ba)

PODIJELI