PODIJELI

NFSBiH stupio je u kontakt s talentovanim 19-godišnjakom Arminom Gigovićem te su tom prilikom razgovorali o njegovom eventualnom igranju za Zmajeve.

Gigović trenutno igra u Rusiji za Rostov, a nastupao je za mlađe selekcije švedske reprezentacije. Prije Rostova igrao je za Helsinborg.

Gigović je u Rostov stigao u oktobru 2020. godine u transferu vrijednom 1,5 miliona eura, a iako ima nepunih 19 godina već se nametnuo kao važan igrač ovog kluba.

On je 2019. godine debitovao za kadetsku reprezentaciju Švedske, nedavno je igrao i za njihovu U-21 reprezentaciju, ali kako ima bh. državljanstvo nije isključeno da na kraju zaigra za našu reprezentaciju, što bi svakako bilo veliko pojačanje i od izuzetnog značaja za budućnost nacionalnog tima.

Misimović je već ranije razgovarao sa Gigovićem, a i prije nekoliko dana je stupio u kontakt s njim. Razgovor je navodno bio pozitivan, a mladi Gigović je istakao da mu je velika čast što se prate njegove igre, ali da je sada fokusiran isključivo na nastupe u svom klubu, te da će razgovarati s roditeljima.

 

PODIJELI