PODIJELI

Legendarni veznjak reprezentacije BiH Zvjezdan Misimović je jučer gostovao u emisiji oPsajd podcast, gdje je odgovarao na brojna pitanja Saše Ibrulja i Ismeta Turšića, a pored klupske karijere iuloge u reprezentaciji, popularni Miske je govorio i o baraž utakmicama protiv Portugala nakon kojih ga je tadašnji selektor naše reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević optužio da je prodao utakmicu RS-u:

 

”Ćiro me optužio da sam prodao utakmicu RS-u i dobio poslovni prostor u Banjaluci, a ja nisam bio u selu pored Gradiške koje se zove Jablanica, nisam bio 12 godina. To nije okej, znamo kakva je situacija dolje, brzo se pale neki ljudi, možda sam ga trebao tužiti, nisam se odlučio za taj korak i sada je gotovo, rekao je Misimović za podcast Opsajd i dodao:

”Dobio sam udarac Pepea u koljeno i ligament mi je natekao. Do četvrtka nisam ništa radio odnosno do petka jer nisam mogao, znao sam kakav je teren u Zenici, u katastrofalnom stanju, izgledao bih još sporiji nego ranije i u takvoj utakmici ako ne uđeš sto posto, nemaš šanse. Ne bih sebi pomogao, a ni ekipi. Krenulo je prepucavanje, ja izgubio loptu, igrači dobili kartone da ne mogu igrati u revanšu, nisam mađioničar da to mogu naštimati. U nedjelju smo igrali sa Mainzom, u subotu sam lagano trčkarao, pričao sam sa doktorom Wolfsburga i sa trenerom, rekao sam da se bolje osjećam, ja ću vidjeti na zagrijavanju, ako budem mogao onda ću igrati. Rekli su mi da ne igram jer ću dobiti dolje problem jer nisam igrao protiv Portugala na što sam ja rekao da se cijeli život tako ponašam, ako mogu igrati, ja ću igrati, ako ne budem imao nekih velikih problema. Zaigrao sam, dao gol i onda je poslije toga krenula ta ofanziva od Ćire gdje sam morao nalaz svog koljena slati da se objavi. To je smiješno”- rekao je Misimović