Connect with us

BH Reprezentacija

Misimović progovorio o sudbini selektora Zmajeva: “Šta bismo dobili da Petev ode”

Objavljeno prije

,

FOTO: Kolaž/www.nfsbih.ba

Rezultati fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, jednostavno, nisu na zadovoljavajućem nivou. Takav razvoj događaja pokrenuo je špekulacije o sudbini selektora BiH Ivayla Peteva.

O mogućnosti promjene na klupi Zmajeva, ali i drugim temama, Zvjezdan Misimović je govorio za Reprezentacija.ba portal.

– Jasno je da rezultati nisu najbolji, ali generalno, treba uzeti u obzir i kompletnu atmosferu koja se stvorila kada je došao. Bile su dvije struje. Stari predsjednik nije želio predati moć, htio je po svaku cijenu napraviti onakvo stanje i to je najveći problem bio. Jako loše je Petev dočekan od početka, kaže Misimović za portal Reprezentacija.ba.

Da li bi se nešto promijenilo odlaskom Peteva i hoće li se čekati Liga nacija?

– To morate pitati predsjednika i članove Izvršnog odbora N/FSBiH. Nisam zadnjih dana bio u kontaktu s njima… Kada su rezultati loši, obično je trener taj koji plaća ceh i koji je prvi na udaru. Teško je reći u ovom trenutku šta bismo dobili i da Petev ode pošto je cijela atmosfera u reprezentaciji i državi uopšte loša. Kvalitet koji imamo, to je to, treba biti realan. Ponekad imamo previsoko mišljenje o sebi.

U regionu mnogo velikih trenerskih imena je bez angažmana. Koliko ih je teško dovesti?

– Glupo je sad pričati o drugim trenerima, pogotovo jer još uvijek imamo selektora, ali mislim da nemamo šanse kada su neka velika imena u pitanju.

Reprezentacija danas u svojim redovima ima mnogo mladih, talentovanih fudbalera, čije vrijeme tek dolazi.

– Malo me ovo podsjeća na ono vrijeme kada je bio bojkot kod Fuada Muzurovića i kada je dosta mladih igrača dobilo šansu. Pojavili su se Džeko, Ibišević, Salihović…, zna se šta su kasnije postali. Za nadati se da će i ovi mladi momci koji su danas tu u budućnosti biti naše nove zvijezde.

Koliko će projekat izgradnje 12 hibridnih terena doprinijeti razvoju fudbala u BiH?

– Ti tereni su mnogo važni. Konkretno, vidimo u Hrvatskoj koliko je to donijelo dobrih stvari, puno se bolje igra i kvalitetniji je fudbal, tako da… Ima tu dosta stvari na kojima treba još raditi u budućnosti. Isto tako istaknuo bih da ne može ni Savez sam da gradi i pravi. Moraju i neki klubovi inicijativu preuzeti, podvukao je na kraju razgovora Zvjezdan Misimović, savjetnik prvog čovjeka bh. fudbala Vice Zeljkovića.

(Reprezentacija.ba)

NAJČITANIJE