PODIJELI
1

Općina Stari Grad i SFK 2000 Sarajevo uspješno su organizovali prvi turnir u malom fudbalu za učenice iz starogradskih osnovnih škola u tek sagrađenoj i otvorenoj sportskoj sali OŠ “Edhem Mulabdić”.

Najbolje fudbalske vještine su pokazale mlade fudbalerke iz OŠ “Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković”, a priznanje im je uručio općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić.

Odlična je ovo bila uvertira i provjera pred Fudbalsku ligu djevojčica Starog Grada koja treba početi na proljeće, a organizovat će se po uzoru na Fudbalsku ligu osnovaca Starog Grada. Za dječake se ova liga održava od školske godine 2014/2015. i važi za najpopularnije sportsko takmičenje među osnovcima.

Na današnjem turniru u malom fudbalu učestvovale su ekipe svih osnovnih škola iz Starog Grada. Za treće mjesto na turniru igrale su ekipe “Mula Mustafa Bašeskija” i “Vrhbosna”, a bolje su bile djevojčice iz Logavine rezultatom 3:1. U velikom finalnom susretu OŠ “Šejh Muhamed ef. Hadžijamaković” je savladala OŠ “Edhem Mulabdić”. U regularnom dijelu je bilo 1:1, a djevojke sa Hrida su boljim izvođenjem penala osvojile ovo premijerno takmičenje, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

PODIJELI