PODIJELI

Dvadesetosmogodišnji Mladen Veselinović je prije četiri mjeseca ponovo obukao dres Slobode.

Kroz svoju petnaestogodišnju fudbalsku karijeru prošao je kroz mnoge bh. klubove među kojima su Željezničar i Borac, a kada su u pitanju inostrani klubovi izdvaja se češki klub Viktoria Plzen. U razgovoru za zvaničnu stranicu FK Sloboda osvrnuo se na protekle godine kazavši da je kroz uspone i padove, koji su sastavni dio fudbala, naučio da je potrebno da se poklopi mnogo faktora kako bi se uspjelo u ovom poslu.

“Potrebno je dosta truda, sreće, zdravlja i pravih momenata u pravo vrijeme kako bi se moglo doći do uspjeha. Ništa nije jednostavno i za sve je potrebno dati svoj maksimum”, objašnjava Veselinović.

Iako je iza njega mnogo utakmica, kaže da svaka ostavi utisak i iz svake se nešto novo nauči. Neke od njih su ostavile lijepe uspomene, a neke ne.

“Jedan od dražih trenutaka tokom moje fudbalske karijere je svakako utakmica Slobode protiv Sarajeva kada smo pobijedili 3:0. A kada je u pitanju teži, to je svakako izgubljeno finale Kupa sa Slobodom“, prisjeća se Veselinović.

Kada je u pitanju stanje na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine, smatra da je Sloboda mogla i može bolje.

“Mogli smo i bolje. Mjesto na tabeli je dobro, visok je i broj bodova, ali smatram da smo našom igrom zaslužili više. No, kao što sam već rekao, i sreća igra veliku ulogu“, dodaje.

Prethodne dvije sedmice se vrijedno treniralo u timu crveno-crnih te se, kako kaže Veselinović, uigrano i spremno ide u naredne susrete.

“Dobro se spremamo. Reprezentativna pauza je dobro došla da osvježimo ekipu, da se povrijeđeni vrate i da spremno dočekamo naredne utakmice, počevši od subote kada dočekujemo Radnik na Tušnju“, kaže Veselinović.

Za kraj razgovora, kazao je i da li ima uzore u svijetu fudbala te kako provodi svoje slobodno vrijeme.

“Nemam uzora, ali cijenim igrače; Messija zbog talenta, Ronalda zbog rada i truda. Kada je u pitanju moje slobodno vrijeme, uglavnom ga provodim gledajući različite emisije poučnog sadržaja, najčešće o geografiji i istoriji“, ističe.

Nije zaboravio spomenuti ni navijače koji su bezrezervna podršku njegovim saigračima i njemu. Kaže da energija koju osjete od njih zasigurno utječe na ishod utakmice.

“Treba nam podrška svakog navijača, jer kada osjetimo njihovu podršku, idemo iznad naših mogućnosti“, zaključuje Veselinović.

PODIJELI