Connect with us

Ostalo

Mladi atletičari i atletičarke AK Sarajevo oborili dva državna rekorda na mitingu u Beogradu

Objavljeno prije

,

AK Sarajevo- sekcija Hadžići, imao je sjajan dan n mitingu u Beogradu.

Mladi atletičari i atletičarke ovog kluba oborili su dva državna rekorda u štafetama 4×200 za djevOjčice i 4×200 za dječake.

Za muški dio ekipe nastupali su_ Alen Odobašić, Mirza Kozić, Denin Lunja, Alan Lunja, dok su kod djevojčica štafetu trčale: Adna Čomor, Asija Frljak, Isabela Ćemo i Sara Fetić. Trener je Muhamed Fisović.

Sutra je u Beogradu zakazan nastavak takmičenja.


Ostali sportovi

Novi fenomenalan nastup: Lana Pudar ponovo u finalu

Objavljeno prije

 

Autor

Lana Pudar plasirala se u finale discipline 100 metara delfin na Mediteranskim igrama koje se održavaju u alžirskom Oranu.

Pudar je bila najbrža u drugoj polufinalnoj grupi, a utrku je završila s vremenom 59.81. Drugo je to najbrže vrijeme polufinala. Bolja je bila jedino Italijanka Illaria Bianchi, koja se takmičila u prvoj grupi.

Finale je na rasporedu večeras od 19.16 sati.

Mlada Mostarka je u disciplini 200 metara delfin osvojila zlatnu medalju, jedino najsjajnije odličje za BiH na Mediteranskim igrama, dok je u disciplini 50 metara delfin bila peta.


Nastavi čitati

Ostali sportovi

Zlatnu djevojčicu Lanu Pudar danas očekuje novi nastup na Mediteranskim igrama

Objavljeno prije

 

Autor

Nakon što je osvojila zlato u disciplini 200 metara delfin, te peto mjesto u disciplini 50 metara delfin, bosanskohercegovačku plivačicu Lanu Pudar danas čeka novi nastup na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu.

Bh. plivačica će nastupiti u polufinalu discipline na 100 metara.

Utrka bi trebala početi u 11.20 sati. Pudar pliva u drugoj grupi. Ukoliko izbori finale, mlada Mostarka za medalju će se boriti večeras od 19.16 sati.

Bosna i Hercegovina je na Mediteranskim igrama osvojila sedam odličja – jedno zlatno i šest bronzanih.


Nastavi čitati

Ostalo

Tuzlaci najuspješniji na Auto-Rally u Ilijašu

Objavljeno prije

 

Autor

U organizaciji Auto Moto kluba Ilijaš održan je 15.Međunarodni Auto-Rally Ilijaš 2022.Po izuzetno toplom vremenu,na dobro pripremljenoj stazi, vozači iz brojnih gradova i klubova pokazali su veliku spremnost, postigli sjajne brzine i svojim vožnjama oduševili brojne ljubitelje automobilizma iz Ilijaša,Breze,Visokog,Sarajeva,Zenice,Vogošće,Kiseljaka…Vožene su dvije vožnje, a na kraju su po klasama bili najbolji sljedeči vozači:

Klasa I prvo mjesto Salko Duranović SAK „Komotin“ Jajce, drugi je bio Antonio Mirčić AMK Ilijaš a treće mjesto osvojio je Nedim Atiković TUZAMK Tuzla.
Klasa II prvo mjesto Nihad Atiković TUZAMK Tuzla, drugo mjesto Mesud Krpo AK „Jajce“ Jajce dok je treće mjesto osvojio Dženan Suša AMK Ilijaš.
Klasa III prvo mjesto Anto Papić AK MLADOST Novi Travnik,drugi je bio Sejfo Muhić TUZAMK Tuzla a treće mjesto osvojio je Tarik Fazlić AMK Ilijaš.
Kod žena prvo mjesto osvojila je Amina Harambašić AK „Jajce“ Jajce a druga je bila Alma Herak-Hodžić AMK Ilijaš.

Najstariji vozač bio je Sejfo Muhić TUZAMK Tuzla,najmlađi učesnik bio je Tarik Krpo AK „Jajce“ Jajce,dok je najbolji vozač-invalid bio Sejfo Muhić TUZAMK Tuzla.

Svi ovi najbolji takmičari dobili su pehare i priznanja,a vrijedni organizatori iz AMK Ilijaš zaslužuju sve čestitke za izuzetnu organizaciju ovog takmičenja koji je protekao bez ijedne pogreške.
U konkurenciji klubova najbolji je bio TUZAMK Tuzla koji je sakupio 55 bodova,drugi je bio AMK Ilijaš sa 45 bodova, a treće mjesto pripalo je klubu SAK „Komotin“ Jajce koji je sakupio 43 boda.

(Rešad Mamela)


Nastavi čitati

NAJČITANIJE