PODIJELI

Na stadionu FK Mladost Doboj-Kakanj danas je potpisan sporazum o izgradnji reflektora.

Sporazum su potpisali predstavnici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine i Fudbalskog kluba Mladost, te načelnik općine Kakanj Aldin Šljivo.

Sporazumom se Općina Kakanj obavezuje da će na račun FK Mladost uplatiti novčana sredstva u iznosu od 350.000 KM, i to 100.000 KM u 2020. godini, a 250.000 KM u 2021. godini. Iz ovih sredstava će se finansirati nabavka i montaža reflektorskih stubova.

FSBiH se obavezuje da će izvršiti nabavku i ugradnju 94 nova reflektorska tijela u ukupnoj vrijednosti od 202.913,10 KM.

Obaveza i učešće FK Mladost je nabavka i montaža agregata, građevinski radovi-izrada temelja reflektorskih stubova i elektromontažni radovi svih instalacija prema projektnoj dokumentaciji, te nabavka i montaža pomoćnih reflektorskih tijela u ukupnoj vrijednosti od 750.104,02 KM.

– Predstavlja nam čast činjenica da Kakanj ima stabilnog premijerligaša u fudbalu već pet godina. Drago nam je što smo dio ovog projekta. Drago nam je što u Kaknju imamo dobrog domaćina, evo vidimo da je stadion zaista perfektno uredan. Pozivam i druge sportske klubove da upute svoje projekte prema općini koja će iznaći načine kako da bude sufinansijer takvih projekata. Posebno nas interesuju sportski infrastrukturni projekti. U proteklom periodu bilo je ulaganja u dvoranske sportske kapacitete. Evo došao je red za intenzivnija ulaganja u sportsku infrastrukturu na otvorenom prostoru. Općina je sprema sportske infrastrukturne projekte koje predlože klubovi sufinansirati u iznosu od posto – rekao je načelnik općine Kakanj Aldin Šljivo.

PODIJELI