Connect with us

Ino fudbal

Moraju li klubovi iz BiH plaćati igrače koji su na prinudnoj pauzi? Evo šta o svemu kaže Aldin Đidić

Objavljeno prije

,

Premijer liga BiH obustavljena je zbog pandemije koronavirusa. Iako je prvobitna odluka bila da se liga zaustavlja u naredne dvije sedmice, jasno je da sa sigurnošću niko ne može reći da li će sezona uopće biti nastavljena početkom aprila.

Nešto jasnija slika mogla bi biti danas nakon videokonferencije koju sa svojim čalnicama organizuje UEFA. Jedno je sigurno, koronavirus nanijet će i nanosi ogromnu štetu globalnoj fudbalskoj industriji. Za sada nije poznato kako će se to sve odraziti na stanje fudbala u BiH. Pitanja je mnogo, a jedno od njih su prava i obaveze klubova i igrača u narednom periodu.

Naime, niti jedan klub u BiH zvanično više ne trenira, a ako mjere poduzete zbog koronavirusa potraju, da li će klubovi morati da plaćaju svoje fudbalere. Takve nepredviđene stvari nisu navedene u ugovorima, a osnivač i potpredsjednik Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH Aldin Đidić kaže kako klubovi nemaju pravo izvršiti promjene u platama igrača bez prethodnog pismenog odobrenja.

– Trenutno još uvijek nije moguće jasno predvidjeti situaciju i koliko će zapravo potrajati odgoda utakmica. Bez pismenog odobrenja od strane igrača, nije moguće izvršiti promjene u platama. Treba razumjeti i klubove, koji ostaju bez prihoda. S toga je potrebno donijeti odgovarajuće mjere da sve strane budu zadovoljne. Smatram da će u narednim danima biti mnogo jasnija situacija da li i kada možemo očekivati nastavak prvenstva, što bi dalo odgovore na brojna pitanja, izjavio je za Sportske.ba. osnivač i potpredsjednik Sindikata profesionalnih fudbalera u BiH Aldin Đidić.

(N.S./Sportske.ba)


Ino fudbal

Hadžiahmetović nema sreće, odustao je još jedan velikan

Objavljeno prije

 

Autor

Velikan turskog fudbala Galatasaray odustao je od angažmana Amira Hadžiahmetovića, iako je on bio velika trenerova želja, objavili su mediji u Turskoj. Transfer je propao jer dva kluba nisu pronašla zajednički jezik oko obeštećenja.

Konyaspor za koji nastupa bh. fudbaler za njegov ugovor traži pet miliona eura. Galata je drugi turski velikan koji je odustao, nakon Fenerbahcea koji je bio prva mušterija.

Osim Fenera i Galate za Amira postoji interesovanje Udinesea i Toulosea.


Nastavi čitati

Ino fudbal

Hadžanović pronašao novi inostrani angažman

Objavljeno prije

 

Autor

Bosanskohercegovački veznjak Adis Hadžanović, pronašao je novi inostrani angažman.

Hadžanović je danas predstavljen kao novo pojačanje Bregalnice, makedonskog prvoligaša.

Ovaj Sarajlija proteklu sezonu igrao je za Akademiju Pandev te je bio standardni član ekipe.

U BiH je nosio dres Olimpika, Viteza, Slobode, Tuzla Citya…


Nastavi čitati

Ino fudbal

Fudbaler porijeklom iz BiH na meti Milana

Objavljeno prije

 

Autor

Pred napadačem Red Bull Salzburga Benjaminom Šeškom sjajna je karijera.

Šeško je prošle sezone igrao odlično u Salzburgu, a sada se spominje i mogućnost spektakularnog trasnfera.

Njemački Bild objavio je priču kako je Šeško na meti slavnog Milana.

Da u svemu ima istine, potvrdio je igračev menadžer Elvis Bašanović, kazavši kako je sa Paolom Maldinijem razgovarao o brojnim temama, ali da je jedna od njih bila i Šeško.

Šeško, koji igra za seniorsku reprezentaciju Slovenije, ima poveznicu sa BiH, budući da mu je mvjka iz Doboja.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE