PODIJELI

Ekipa Katarine ove sezone je osigurala opstanak u PLBiH sa veoma mladim rosterom. Mostarke su sezonu okončale u sredini tabele, a vodeća violina bila je 15- godišnja Ana Petrović, koja je i među najboljim strijelcima lige.

Iako još tinejdžerka, Petrovićeva već sada ima odlike lidera, a jedno vrijeme je bila i vodeća na listi strijelaca.

“Jako sam zadovoljna sezonom. Ponosna sam na svoju ekipu jer smo pokazali karakter, no mislim da smo mogle čak i bolje. Biti među najboljim strijelcima je poseban osjećaj, za mene pomalo i nestvaran, zapravo jedan od boljih trenutaka u mojoj dosadašnjoj karijeri”, rekla je Petrović za Sportske.ba, a zatim nastavila:

“Nemam neke određene planove u karijeri, vodim se rečenicom: Što bude bit će. Sportski uzor mi je Cristina Neagu, igračica kod koje vidim, pa mogu reći ono što ja želim postići. Najveća podrška su mi roditelji koji me prate na utakmicama i pružaju potporu u svemu. U dosadašnjoj karijeri posebno bih izdvojila osvajanje državnog prvenstva u mlađim kategorijama (2002/03) protiv ekipe Zrinjskog, trenutak prepun osjećaja, od smijeha do suza radosnica.”

Ana Petrović je rođena 2003. godine i igra na poziciji beka i pred ovom Mostarkom je svjetla rukometna budućnost, što je najbitnije samo da povrede zaobiđu.

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI