PODIJELI

Bayern je ove srijede izbačen iz Lige prvaka. Bavarcima se prvi put od sezone 2010/2011 desilo da nastup u najelitnijem klupskom takmičenju na svijetu završe prije četvrtfinala, a na meti kritika radi ovog neuspjeha se našao trener Niko Kovač.

Kovača su kritikovali mnogi, a između ostalog je i glavna zvijezda minhenskog tima Robert Lewandowski izjavio da je taktika bila previše defanzivna.

Kritikama, ovaj put više na račun Bayerna nego Kovača, se pridružio Jose Mourinho kojeg je Bayern negativno iznenadio:

“Liverpool je napadao, a Bayern se branio. Lewandowski je bio usamljen u napadu, na sredini terena nije bilo pritiska. James Rodriguez je bio potpuno izgubljen, nesposoban za bilo kakav presing, bilo kakvu igru između linija, povezivanje s trojicom napadača. Bio je to jadan nastup Bayerna. Mislim da prvi put u devet godina nisu u četvrtfinalu”, rekao je Mourinho pa dodao:

“Liverpool je izvukao najbolji nastup u Ligi prvaka ove sezone. Iznenadili su me, ali sumnjam da su iznenadili sami sebe. U dobroj su poziciji za nastavak natjecanja. Možda ih je ova pobjeda preporodila pa ovakvu igru prenesu i na domaće prvenstvo.”

(Index.hr)

PODIJELI