Connect with us

Fudbal

Mourinho preko protivničkog igrača slao instrukcije svom fudbaleru, “Idi do njega i reci mu…”

Objavljeno prije

,

Foto: Twitter

Bivši reprezentativac Njemačke i nekadašnji fudbaler Borussije Dortmund Marcel Schmelzer svojevremeno je ispričao jednu situaciju sa Jose Mourinhom koja najbolje govori zbog čega ga zovu “Posebni”.

Zanimljiva situacija datira iz 6. novembra 2012. godine, kada su u okviru grupne faze Lige prvaka snage odmjerili Borusija Dortmund, za koju je igrao Schmelzer i Real Madrid, koji je sa klupe predvodio Mourinho, prenosi Avaz.

Real je gubio 2:1, a Schmelzer je imao ubacivanje sa strane, kada mu je prišao Mourinho i dao mu instrukcije da ih prenese Ozilu. Ništa to ne bi bilo čudno da se nije radilo o igraču protivničkog tima. Schmelzer je otkrio da ga je iznenadio potez Mourinha, ali da je svejedno prenio poruku svom nekadašnjem saigraču iz reprezentacije Njemačke.

– Rekao mi je idi do Ozila i reci mu da mora ići naprijed u sredinu brže. Pogledao sam ga začuđeno i nisam mu odgovorio, ali sam prvom prilikom došao do Ozila i prenio mu Mourinhovu poruku. Ono što me iznenadilo najviše jeste da je Ozil pogledao u svog trenera i samo klimnuo glavom – rekao je Schmelzer.

Ono što je još zanimljivije, utakmica je na kraju završena rezultatom 2:2, a Real je poraza golom u 89. minuti spasio niko drugi do Mesut Ozil.

NAJČITANIJE