PODIJELI

Talentovani mladi reprezentativac Švedske, Armin Gigović, potvrdio je za medije u ovoj skandinavskoj zemlji kako ga je kontaktirao Nogometni savez Bosne i Hercegovine.

Šveđani navode kako je BiH privukla trojicu fudbalera iz Švedske da zaigraju za Zmajeve (Adija Nalića, Anela Ahmedhodžića i Dennisa Hadžikadunića), a da bi njihovim stopama mogao krenuti i Armin Gigović, prenosi SC Sport.

“Igrao sam za švedske omladinske selekcije od 17. godine. Nisam još pozvan u mladu reprezentaciju BiH, ali je seniorski tim zainteresovan. Zbog toga, nastavljam i dalje igrati ovdje za U-21 reprezentaciju jer je to najsigurnije. Dobri saigrači, ambijent, vođenje tima i sve ostalo”, rekao je Gigović i nastavio:

“Gledam u oba pravca, naravno, ali nisam toliko fokusiran na to trenutno. I dalje sam vrlo mlad i fokus je napraviti nešto u U-21 reprezentaciji. Radujem se meču protiv Luksemburga i kvalifikacijama za Euro nakon ljeta. Kada dođe vrijeme, vidjet ćemo šta budućnost nosi”.

Šveđani su ga pitali i da li će uzeti u razmatranje obje reprezentacije.

“Da, naravno. Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija u klubu. Ukoliko tu budem dobar, zaradit ću mjesto u državnom timu”.

Pošto su saigrači u Rostovu, a prošli su i sličan fudbalski put, Dennis Hadžikadunić je već razgovarao sa Gigovićem o reprezentaciji BiH.

“Pitao me i poručio da bi bilo zanimljivo kad bih i ja bio tu, posebno jer igramo za isti klub. Rekao sam mu da ćemo vidjeti šta će se desiti. Kada ste član nacionalnog tima, cilj je da igrate. Ne želite ići tamo samo onako”.

PODIJELI