PODIJELI

Razgovarao: Semir TIKVEŠA

Danas je za Sportske.ba govorio Muharem Ćivić, fudbaler mostarskog Veleža, koji je u Mostaru već skoro godinu dana. Jedan je od najboljih fudbalera ekipe, te je skoro neizostavan iz prvih 11 Feđe Dudića. Ćivić je veoma zahvlaan igrač, te pokriva više pozicija na terenu. Može igrati na oba beka, te na poziciji zadnjeg veznog, te je upravo zbog toga njegova prisutnost na terenu od velikog značaja za mostarsku ekipu.

On je u razgovoru za naš portal govorio o odličnom odnosu sa trenerom i saigračima, te je istakao kako se nada da će sezona što prije početi:

”Još gajim neku nadu i nadam se nastavku, ali teško vjerujem da će se nastaviti Klub ima jasan stav da se igra kao i ja lično. Ko god je protiv fudbala i nastavka sezone u BiH, njemu nije mjesto u fudbalu.”

 

Kako si provodio vrijeme u doba pandemije, je li bilo moguće ostati u formi i biti spreman za nastavak prvenstva?

”Vrijeme sam provodio pridržavajući se uputa, u nadi da će što prije ovo da prođe. Dobili smo plan i program radili smo po tome, ali mislim da nije to ni približno onome kao kad radimo svi zajedno trening, ali šta je tu je, nismo imali drugih mogućnosti. Teško da bi se neko tako spremio za nastavak sezone, ali opet, koliko toliko smo održavali formu.”

 

Kakav je odnos trenera Dudića sa igračima, je li strog na treninzima i priključi li se ikad igračima u trening vježbama?

”Imamo dobar odnos, prijateljski. Mislim da ni jedan igrač ne žali što je on došao u Velež, nema ljutnje kako radiš tako ti i vraća, a uključi se malo u nožni tenis kad poželi da izgubi”, kroz šalu komentariše fudbaler Veleža i dodaje:

”Ne može se reći strog, ali traži od nas da odradimo ono što nam je zadao i to je to.”

 

Ko je najveći šaljivdžija u klubu, a ko je najstidljiviji fudbaler?

”Ma svako na svoj način unosi dozu humora u svlačionicu, stvarno imamo dobru atmosferu i dobre momke koji ne misle ni trunke zla jedan drugom što se rijetko viđa. Ako nekoga moram da izdvojim kao najvećeg šaljivdžiju, onda je to trenutno Dino Hasanović. Najstidljiviji po meni je definitivno mladi Osmić. On uvijek vrijedno radi, i rijetko kad nešto prigovara. Uvijek radi ono što mu se kaže i veoma je dobar momak.”

 

Ko najviše trenira u ekipi?

”Ma nema kod nas ko najviše trenira. Kad je trening svi treniramo i radimo ono što nam se kaže. Samo tako možemo postizati dobre rezultate, i samo tako možemo jedni druge činiti boljima.”

 

S kim si se najviše sprijateljio od saigrača?

”Inače sam po prirodi društven. Družim sa svima, ali eto Cvijanović, Hasanović, Pršeš, Ćatić, Fajić, Ćosić.., ma svi su tu. Ne mogu nikoga izdvojiti, jednostavno smo svi mi tu skupa kao ekipa, i svi smo uvijek zajedno. Jednostavno odlična je atmosfera i po mom mišljenju je to jedan od najbitnijih preduslova za stvaranje kvalitetnog kolektiva.”

 

Koliko pratiš igre svog brata Eldara u Mađarskoj?

”Normalno da pratim kao i on što mora da prati Veleža”, kroz smijeh govori Ćivić i nastavlja: 

”Uskoro im se nastavlja sezona, što sa nestrpljenjem očekujem. Nadam se da će ostati na prvom mjestu, podrška smo jedan drugom u svakom smislu.”

 

Da li misliš da na spisku bh. selektora može biti više fudbalera iz BHT Premijer lige?

”Ja se nadam da može. Nadam se da će u skorije vrijeme neki poziv doći i na adresu Veleža, jer tu ima stvarno kvalitetnih mladih igrača koji su budućnost BiH. Volio bih kad bi neko skrenuo pažnju na njih.”

 

(Semir Tikveša/Sportske.ba)

 

PODIJELI