PODIJELI

Hajduk je nakon odlaska Oleksandra Svatoka ostao deficitaran an odbrambenim pozicijama, a na kraju je odlučeno da novo pojačanje bude mladi bh. fudbaler Nikad Mujakić.

Bh. fudbaler je iz Kortrijka stigao u Split, a nakon što za godinu i pol istekne posudba, imat će Splićani i opciju da ga otkupe.

U razgovoru za sajt hrvatskog velikana Mujakić je rekao:

Šta znam o Hajduku? Da je velik klub, ja bih rekao ravan Sarajevu koji je naš najveći klub u BiH. Osvojili smo lani duplu krunu, pa bi bilo lijepo da i Hajduk sad sa mnom osvaja. Znam da sam doveden da pobjeđujemo, uzimamo trofeje što je velika ambicija. A davanje sto posto svojih mogućnosti, to je obaveza”, rekao je Mujakić u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju, dodajući kako je o Hajduku dosta stvari znao od ranije.

“I tata mi je mnogo pričao o Hajduku. Rekao mi je da su tu bili mnogi veliki igračii i da je Hajduk pojam iz bivše države. Bila su ona braća u Hajduku… Kako se zovu? Vujovići? E, da.”

I ranije je imao priliku dolaziti u Split.

“Jesam, igrao sam na omladinskim turnirima za Sarajevo uokolo Splita, a igrali smo i u Poljudu. To je posebno mjesto gdje se želim afirmirati. Velik iskorak za mene u karijeri. Znam da je u Hajduku sjajne stvari ostvario Ibričić i to je također utjecalo na mene.”

I ranije je bilo priča da bi mogao karijeru nastaviti u Hajduku.

“Bili su neki kontakti i pregovori, ali se tada nisu dogovorili, prije godinu i pol. Onda sam otišao u Kortrijk. Tamo nisam ‘kliknuo’ s trenerom, odnosno imali su već iskusne stopere ispred mene. Onda sam zaigrao jednu utakmicu i tu, iskreno rečeno, nisam bio dobar. I tako sam ostao na ledu.”

A otkrio je i ko su njegovi uzori u svijetu fudbala.

“Sedin Torlak. Ako baš ne znate, on je legenda Sarajeva, naš pojam i kapiten kluba. A u inostranstvu nekad Paolo Maldini mi je idol. Ljevak, može igrat i lijevog beka”, rekao je, između ostalog, Mujakić.

PODIJELI