Connect with us

Domaći fudbal

Mulalić o neigranju Mekića, Benderovoj grešci, Željinoj polusezoni i potrebnim pojačanjima

Objavljeno prije

,

FOTO: T.Š./Sportske.ba

FK Željezničar i HŠK Posušje remizirali su rezultatom 1:1.

Nakon utakmice na press-konferenciji izjavu je dao trener Željezničara Edis Mulalić.

– Odigrano je vrhunsko prvo poluvrijeme. Nismo jurcali prema naprijed, znali smo da je Posušje odgovorno. Pas je išao dobro. Imali smo 3-4 zicera. Tu smo morali zatvoriti utakmicu. Nije fer prema Benderu, taj dečko nas je milion puta spasio, to što je danas odradio on najbolje zna. Tu nema kritike za njega s moje strane. Od tog momenta se ugasila situacija na terenu koju smo htjeli nastaviti. To je bio prelomni momenat. Na kraju je ispalo da možeš hladno izgubiti. Lako je nama sa strane pričati šta je i kako trebalo – izjavio je Mulalić.

– Posušje je uvijek korektna ekipa. Pošteno izgaraju. Cilj prije sezone nam je bio napraviti iskorak u odnosu na prošlu godinu. I to smo i napravili. U gostima smo drugi tim po redu. Cijelo vrijeme smo bili negdje u vrhu u ovoj polusezoni. Teško da nas je neko nadigrao. Ne mogu reći da smo negdje bili totalno podčinjeni. Velež nas je nadigrao i Široki Brijeg. Super ako se ne možemo sjetiti ko nas je nadigrao. Teško da je neko odigrao tako da nam se baš zamantalo – kaže trener Želje.

– Treba nam dosta pojačanja da bi bili u borbi za Evropu. Ne treba više od pet. Nismo adekvatno duplirani na svakoj poziciji. Toliko moraš biti kuhar da napraviš smjesu u kojoj ti se niko ne smije povrijediti. Iz tog razloga, nemaš širok roster, moraš na sve paziti. Ne smiješ igrati prijateljsku utakmicu u toku sedmice. Bojiš se povrede. Žao mi je što Manijacima nismo poklonili pobjedu. Narod puno ne interesuje jesmo li mi dobili platu. Ja ljude razumijem, ali nije to tako lagano. Prevashodan zadatak mene je bio izvući maksimum iz ove ekipe. Hoćemo li mi biti u stanju, to nije pitanje za mene. To nisu moje sfere – govori Edis.

– Moglo je biti i gore. Mekić je imao jedan pad poslije Sarajeva, neke stvari nisu za javnost. Da bi ti igrao, moraš dobro trenirati. Da pratite treninga znali bi sve. Svaki rad izbaci neke pojedince. Kod Ivkovića je možda izbacio Subašića i Mekića. Ulaz je trening. Igračima kažem, vi sami sebe postavljate. Mekiću su bile druge misli na pameti, nije mu bio Željo na pameti tokom sezone. Mekiću je problem taj. Kada se ponovo posvetio radu 100%, odmah je dobio šansu. I U21 pravilo kroji sastav, možda bi Mekić krenuo dosta utakmica da nije toga. Kada nije bio posvećen, nije igrao. Detalji su drastičniji. Ja ovo čak smirujem. Nazovi ga i pitaj ga šta je radio tokom polusezone – završio je Mulalić.

 

NAJČITANIJE