PODIJELI

Fudbaleri Željezničara u nedjelju će u posljednjoj ligaškoj utakmici u ovoj kalendarskoj godini na Grbavici dočekati Široki Brijeg. Iza “Plavih” sa Grbavice još je jedna turbulentna sedmica. Nakon poraza od Krupe, ostavku je podnio Milomir Odović, pa će tako duel protiv Širokog Brijega sa klupe voditi dosadašnji pomoćnici Adin Mulaosmanović i Ismet Štilić.

“Igrači su zajedno sa kolegom Štilićem i sa mnom odlično odradili ovu sedmicu. Bili su maksimalno skoncetrisani. Obavili smo pojedinačne razgovore i svjesni su situacije. Ulazimo bez ikakvih kalkulacija. Željo ovdje uvijek igra na pobjedu, tako će biti i u nedjelju”, rekao je Mulaosmanović, koji je najavio da neće biti prevelikih promjena u sastavu u odnosu na posljednju utakmicu sa Krupom.

“U sedam dana nisam mogao ništa promijeniti. Ne možemo računati na Bakrača, Stevanovića i Čurjurića. Sličan sastav kao i u Krupi. Skučeni smo sa rosterom”, najavio je Mulaosmanović.

Na konstataciju novinara da Željezničar u ovoj sezoni ne igra toliko loše na terenu koliko ima katastrofalne rezultate, Mulaosmanović odgovara:

“Sjetite se kada je došao Odović. Imali smo pet pobjeda i tri remija. Nikome nije jasan u klubu ovaj pad. Ne igramo toliko loše, imamo krizu rezultata. U nedjelju ćemo poduzeti sve da pobjedimo i osvojimo tri boda. Da proljeće dočekamo spremni”.

Novinarima se obratio i prvotimac Željezničara Mladen Veselinović.

“Očekuje nas teška utkamica. Na Grbavici je svaka teška za nas, prosuli smo dosta bodova. Nadam se da se to neće više dešavati. Svi ćemo dati svoj maksimum da dođemo do pobjede”, izjavio je Mladen Veselinović.

Osvrnuo se i na promjenu trenera.

“Ne igram zbog trenera. Meni je nebitno ko je trener. Igram prvenstveno za sebe i za klub. Dajem stoposto svojih mogućnosti. Nije bitno ko je trener, bitno je da se skupimo i odradimo najblje što možemo”, odgovorio je Veselinović.

Susret Željezničara i Širokog Brijega igra se u nedjelju od 13 sati. Apelaciona komisija NS BiH djelomično je usvojila žalbu Željezničara, pa će za ovu utakmicu samo biti zatvorena tribina “Jug”. Ulaznice za tribinu “Istok” i “Sjever” koštaju 5 KM, dok je cijena ulaznice za “Zapad” 20 KM.