PODIJELI

Bh.internacionalac i bivši košarkaš Cedevite Džanan Musa stigao je u Detroit Pistonse prošli mjesec u trejdu s Brooklyn Netsima, ali samo nekoliko dana kasnije dobio je otkaz. Mogao je spasiti svoju karijeru preko Bare, međutim nije dobio ponudu novog kluba u dva dana poslije otkaza i vraća se u Europu.

Taj trenutak čekali su mnogi klubovi sa Starog kontinenta, a vjerujemo da neće morati dugo tražiti angažman u Europi. Prema navodima bliskim klubu, Saski Baskonia već kontaktirala, ne zna se još je li kontakt bio služben ili je bilo riječ o ispipavanju terena, a ne zna se ni kakav je bio njegov odgovor.

Duško Ivanović, čini se, ne bi imao protiv još jednog Balkanca u Baskiji, a Musa će, odluči li potpisati, postati drugi bh.košarkaš koji je kroz historiju nosio dres kluba iz Vitorije. Prvi Bosanac u tom dijelu Baskije bio je Mirza Teletović, koji je tamo igrao od 2006. do 2012. godine.

Musa se iz Detroita vraća bogatiji za 2.000.000 godina, koliko mu je pripalo po raskidu ugovora, ali ostao je bez plate od 3.600.000 dolara na godinu. U NBA-u je proveo tri godine, a izabran je kao 29. pick na draftu.

PODIJELI