PODIJELI

Fudbalski klub Sarajevo sutra 15. avgusta igra revanš susret protiv FK BATE Borisov. Tim povodom danas je održana press konferencija uoči susreta, gdje su se prisutnima obratili šef stručnog štaba, Husref Musemić i kapiten Krste Velkoski.

„Imamo negativan rezultat iz prve utakmice gdje ćemo sutra učiniti sve da ga popravimo i dovedemo utakmicu u neizvjesnost. Mislim da rezultat iz prve utakmice nije realan, ali to je fudbal. BATE Borisov je iskoristio svoje šanse mi nismo, i nadamo se da ćemo sutra imati više sreće i umijeća u onim šansama koje ćemo stvoriti. Nisu svi ozdravili, Ahmetović je došao sa nama, on će sutra sigurno igrati, ali vidjet ćemo koliko”, rekao je Husref Musemić.

U prvoj utakmici odigranoj u Zenici na stadionu Bilino polje, BATE Borisov je slavio rezultatom 1:2 golovima Bage i Moukama, dok je strijelac za Sarajevo bio Handžić.

„Znamo da imamo negativan rezultat iz prve utakmice. Nažalost nismo iskoristili svoje šanse koje smo imali tamo, sutra se nadam da ćemo imati malo više koncentracije u završnim situacijama i da ćemo uspjeti postići više golova od protivnika jer smo zbog toga i došli, želimo proći u play off Evropa lige”, zaključio je Velkoski.

Utakmica između FK BATE Borisov i FK Sarajevo na rasporedu je u četvrtak 15. avgusta sa početkom u 19:00h.

PODIJELI