PODIJELI


RAZGOVARAO: Adnan Pločo

Husref Musemić nije više trener Sarajeva.

To je odluka Upave kluba iz Ttove 38b. Iako Sarajevo dijeli prvu poziciju na tabeli sa ekipom Željezničara, iz kluba su naveli kako ekipa ne igra na željenom nivou.

Za mnoge je ovo veliko razočarenje i iznenađenje, posebno za sada već bivšeg trenera Sarajeva i čovjeka koji se zlatnim slovima upisao u historiju kluba sa Koševa.

Musemić je ovu odluku saznao prije nekoliko minuta.

– Nisamo bio u Sarajevu. Bio sam na putu u posjeti prijateljima i kada sam se vraćao u Sarajevo Hadžija (Emir Hadžić op.a.) me nazvao i rekao da dođem u hotel gdje mi je saopćio ovu odluku. Iskreno nisam se ovome nadao i pomalo sam iznenađen. Mislim da je ovo neozbiljno jer ima pet dana do kraja polusezone. Možda su se bojali da ćemo dobiti Zvijezdu 09, pa šta onda da rade? Zašto sam smijenjen? Iskreno ne znam. To vam mogu više reći ljudi koji vode klub. Garantujem da je ovaj broj bodova i mjesto na tabeli, uz sve probleme koje smo imali, ravno osvajanj titule. Moja sudbina je, izgleda, da dobijem otkaz u Sarajevu kada sam prvi ili drugi. Ali to je tako. Život ide dalje – rekao je vidno razočarani Husref Musemić za Sportske.ba.

PODIJELI