PODIJELI

Dok svi premijerligaši treniraji i kroz utakmice uigravaju tim za novu sezonu, nogometašima Mladosti zabranjeno je da rade posao od čega žive. Da stvar bude gora “crveni” su u svojevrsnoj izolaciji. Više od pola tima “oporavlja” se u zeničkoj bolnici, dok ostatak, igrači iz Sarajeva- individualno rade. Uglavnom i oni u kućnoj varijanti.

Premda je Mensuru Mušiji jasno, unatoč jasnoj viziji, da ne može računati ga gornji tabele, sada je i opstanak u pitanju. Uvjeren je da su njegovi igrači negativni i da, umjesto u bolnici, trebaju biti na svom radnom mjestu- na terenu.

– Ne znam zašto mi desetak igrača i trenere drže izolovane. Kao da je nekome stalo da dobije nagradu svjetske Zdravstvene organizacije. Apelujem da ih puste da treniraju-, poručio je Mušija.

Desetak dana priprema je potrošeno uzalud. Po svim rezonima NSBiH bi trebao odgoditi jedno ili dva kola, kako bi Mladost imala ravnopravan status s ostalima. Na startu nove sezone Mladost gostuje u Banjaluci, a već u drugom dočekuje Sarajevo. Mladost ove sezone želi akcenat baciti na “proizvodnju”, forsiranje i afirmaciju mladih igrača. Pogotovo iz vlastite škole. Žele stvarati igrače za reprezentaciju i po mogućnosti realizirati inostrane transfere. Ne predaju se. Čak ako i ne odogde prvo kolo, žele što skuplje prodati kožu u Banjaluci.

(R.S./Sportske.ba)

PODIJELI