Connect with us

Domaći fudbal

Mušija: “Vjerujemo u pravdu, mislimo da će se sve riješiti na pozitivan način”

Objavljeno prije

,

Prvi čovjek ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja, Mensur Mušija, govorio je o sporu sa Savezom na “CAS-u”.

Podsjetimo, Mladost Doboj Kakanj je prethodne sezone administrativnom odlukom NFSBiH izbačena iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, a Mensur Mušija je u razgovoru za “Faktor” rekao u kojem je sada stanju proces njihove tužbe prema Savezu.

“Ispoštovali smo rokove i uputili tužbu na adresu ‘CAS-u’. Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je u međuvremenu poslao odgovor na tužbu i tražili su da se odluka donese bez svjedoka. Iz Saveza smatraju kako niko osim njih nije nadležan za ovaj slučaj. Čak ni ‘CAS’. Smatraju da mogu raditi šta oni hoće. Međutim, naši svjedoci su prihvaćeni i u novembru će oni biti ispitani posredstvom videolinka” – rekao je Mušija, pa zaključio:

“Očekujemo pozitivan ishod, vjerujemo u pravdu i mislimo da će se sve riješiti na pozitivan način”.

Mladost DK se i ne može baš pohvaliti rezultatima ove sezone u Prvoj ligi FBiH, s obzirom da se klub nakon 11 odigranih kola nalazi na posljednjem mjestu sa tek šest osvojenih bodova.


Domaći fudbal

“Ugarak El-Ha” ohladio “Sušu” i osvojio jedan od najjačih turnira

Objavljeno prije

 

Autor

Kakav turnir. Jedan od najjačih u BiH. Ne samo zbog 10.000 KM, čeka za pobjednika, već zbog najboljih “haklera” koji su igrali na turniru u Visokom. Oni svojom pojavom i atraktivnim potezima daju posebnu težinu turniru.

Od igrača finalista može se sastaviti pristojna futsal reprezentacija.

Rezultatom 2- 1 Ugarak El-Ha je u finalu slavio protiv Suše i osvojio “cenera”

Strijelci su bili Bilal Jelić i Nermin Kahvedžić, čuveni hakleri.

Nihad Ugarak je okupio “dream team”. Sve as do asa. Viso(č)ka nogometna klasa.

Za pobjednika su nastupali: Mirza Halilović, Marijo Aladžić, Kristijan Pantić, Anel Radmilović, Bilal Jelić, Nermin Kahvedžić, Ermin Salčin, Emir Milanović, Emir Gekić, Ibrahim Hršumović, Belmin Vila, Amel Handžić Nermin Jusić i Vedad Kovač.

Nihad Ugarak i Hamza Halilović s prepoznatljivim majstorima suvereno vladaju u Visokom. Ekipu je vodio Emir Đuderija, koji se uspješno oporavlja. Asistirao mu je Sedin Šahman.

R S.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Bio je jedan od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH, sada potpisao za premijerligaša

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Aleksandar Bato Atić

Sada već bivši fudbaler GOŠK-a iz Gabele Srđan Vulić, svoju karijeru nastavit će u Premijer ligi BiH.

Vulić je ostvario transfer u redove Leotara, a iz trebinjskog kluba su istakli kao su osigurali potpis jednog od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH.

Srđan Vulić ima 23 godine, bio je u omladinskim kategorijama Zrinjskog, a potom igrao za: Čapljinu, Zvijezdu, Jajce, TOŠK.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Željina jedinica oduševila ovim potezom

Objavljeno prije

 

Autor

FOTO: FK Željezničar

Hrvatski golman Josip Bender, koji je povrijedio ruku i izbivat će van terena najmanje tri sedmice, nastavio je trenažni proces.

“Josip Bender se priprema i održava formu uprkos povredi desne ruke. Podsjetimo, golman Plavih je zadobio frakturu 4. metakarpalne kosti desne ruke”, saopštili su iz FK Željezničar.

Bender je prošle sezone bio standardna “jedinica” na golu Željezničara.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE