PODIJELI

Koronavirus je zahvatio FK Mladost DK. Svi igrači su pozitivni, očekuje ih samoizolacija, a povodom cijele situacije, kontaktirali smo prvog čovjeka Mladosti, gospodina Mensura Mušiju, koji nam je približio cijelu sliku.

“Evo da Vam kažem, svi igrači su pozitivni, dakle oni koji su testirani, svi su pozitivni. Mi spremamo pismenu molbu NFSBiH, da nam prolonigraju prve dvije utakmice u novoj sezoni. Jednostavno momci su sada u samoizolaciji i nakon toga se treba spremiti koliko toliko”, rekao je Mušija na početku razgovora za Sportske.ba.

Igrači se osjećaju dobro.

“Vjerujte, ja sam prekinuo odmor i došao da vidim ove momke. Kad sam ja došao i vidio njih, oni su svi zdravi, pozitivni, čak sam se i šalio, rekoh, vi ste prvaci Korona Kupa. Gledat ću da ovim momcima obezbijedim samoizolaciju negdje u prirodi.

Napravila se senzacija.

“Pazite, meni ovo sve smeta i šta se priča, kako se prezentuje. Ljudi od ovog prave senzaciju. Evo informacija, da niko u porodicama ovih igrača nije pozitivan.”

NFSBiH ne bi trebao stvarati probleme.

“Ja kažem, poslat ćemo molbu i ne vidim razlog da nam NFSBiH ne izađe u susret. Mi smo prekinuli prvenstvo kad je bilo manje zaraženih, ako ćemo gledati te neke brojke.”

Podsjetimo Mladost bi startu nove sezone trebala u goste Borcu, a zatim dočekati Sarajevo.

(Haris Zilić/Sportske.ba)

PODIJELI