Connect with us

Domaći fudbal

Mušija za “Sportske”: Ne vidim razlog da uložim jednu marku, povlačim se iz bh. fudbala

Objavljeno prije

,

foto: Mladost DK/Facebook

Mladost Doboj-Kakanj izgubila je spor pred Sportskim arbitražnim sudom (CAS), nakon što je taj klub prošle sezone izbačen iz Premijer lige BiH zbog toga što na svom stadionu u Doboj-Kaknju nisu imali reflektore iako su Bilino polje prijavili kao rezervnu opciju za odigravanje utakmica.

Alfa i omega Mladosti, Mesnur Mušija, nije krio razočarenje ovom odlukom te je u izjavi za “Sportske.ba” najavio definitivno povlačenje iz bosanskohercegovačkog fudbala.

“Oni u suštini nisu donijeli nikakvu presudu. Rekli su kako nije njihova nadležnost. Nakon devet mjeseci, oni to kažu. Ne znam stvarno, ne razumijem”, priča Mušija za Sportske.ba.

“Ja znam šta ću ja uraditi. Ovo je u suštini poruka onima koji razumiju, možete biti prvak BiH, a Savezu ako je u interesu može vas izbaciti iz lige. Vjerovao sam da postoji pravda i vjerujem u pravdu, ali ovo je po principu, kadija ti sudi, kadija ti tuži. U budućnosti sigurno neću raditi u bh. fudbalu. Ne vidim razlog da se tu investira i jedna marka. Da sam i dobio presudu, najavio sam da ne želim igrati ovu ligu”, govori Mušija za Sportske.ba, koji se tako i definitivno povlači iz bh. fudbala.

Mušija je još rekao kako je za “umrijeti od smijeha” to što se dogodilo Mladosti, koju su zbog reflektora izbacili iz lige, a potom uveli Leotar, koji u tom momentu nije imao ništa.


Domaći fudbal

Vanredna press konferencija na Grbavici zakazana za danas

Objavljeno prije

 

Autor

FK Željezničar zakazao je za danas vanrednu konferenciju za medije.

– Konferencija će se održati danas, 4. jula 2022. godine u 13 sati u Plavom salonu – piše u pozivu koji je stigao iz kluba.

Pretpostavka je da će na konferenciji za medije biti govora o dolasku strateškog partnera, odnosno investitora Eldina Diglisića u klub.

Skupština Želje nedavno je jednoglasno izabrala biznismena sa adresom u SAD-u za strateškog partnera, a tada je donijeta i odluka za da zvanični ugovor potiše do kraja jula.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

“Ugarak El-Ha” ohladio “Sušu” i osvojio jedan od najjačih turnira

Objavljeno prije

 

Autor

Kakav turnir. Jedan od najjačih u BiH. Ne samo zbog 10.000 KM, čeka za pobjednika, već zbog najboljih “haklera” koji su igrali na turniru u Visokom. Oni svojom pojavom i atraktivnim potezima daju posebnu težinu turniru.

Od igrača finalista može se sastaviti pristojna futsal reprezentacija.

Rezultatom 2- 1 Ugarak El-Ha je u finalu slavio protiv Suše i osvojio “cenera”

Strijelci su bili Bilal Jelić i Nermin Kahvedžić, čuveni hakleri.

Nihad Ugarak je okupio “dream team”. Sve as do asa. Viso(č)ka nogometna klasa.

Za pobjednika su nastupali: Mirza Halilović, Marijo Aladžić, Kristijan Pantić, Anel Radmilović, Bilal Jelić, Nermin Kahvedžić, Ermin Salčin, Emir Milanović, Emir Gekić, Ibrahim Hršumović, Belmin Vila, Amel Handžić Nermin Jusić i Vedad Kovač.

Nihad Ugarak i Hamza Halilović s prepoznatljivim majstorima suvereno vladaju u Visokom. Ekipu je vodio Emir Đuderija, koji se uspješno oporavlja. Asistirao mu je Sedin Šahman.

R S.


Nastavi čitati

Domaći fudbal

Bio je jedan od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH, sada potpisao za premijerligaša

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Aleksandar Bato Atić

Sada već bivši fudbaler GOŠK-a iz Gabele Srđan Vulić, svoju karijeru nastavit će u Premijer ligi BiH.

Vulić je ostvario transfer u redove Leotara, a iz trebinjskog kluba su istakli kao su osigurali potpis jednog od najboljih defanzivaca Prve lige FBiH.

Srđan Vulić ima 23 godine, bio je u omladinskim kategorijama Zrinjskog, a potom igrao za: Čapljinu, Zvijezdu, Jajce, TOŠK.


Nastavi čitati

NAJČITANIJE