PODIJELI
FOTO: Jabuka.tv

Proteklog vikenda je odigran susret 18. kola BHT Premijer lige između Širokog Brijega i Zvijezde 09. Domaćini su slavili rezultatom 4:0.

Ipak, rezultat je ostao u drugom planu zbog nemilih dešavanja na tribinama. U jednom momentu je utakmica bila prekinuta. Prvo se činilo da je prekinuta na inicijativu gostiju, ali nije tako. Utakmicu je prekinuo sudija, koji je na tribinama stadiona Pecara uočio sliku ratnog zločinca Slobodana Praljka, koji je nakon presude koja je potvrdila da je uistinu ratni zločinac počinio samoubistvo.

Danas se povodom dešavanja na ovoj utakmici vezanih za isticanje slike ratnog zločinca, te prekida utakmice oglasio NFSBiH, čije saopštenje za javnost prenosimo u cjelosti:

-Administracija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine prikuplja relevantne informacije službenih lica sa ove utakmice. Nakon što budu zaprimljeni svi zvanični dokumenti sa jučerašnje utakmice, nadležni organi NS/FS BiH će poduzeti dalje korake u skladu sa relevantnim pravilnicima i propisanim procedurama. Na osnovu izvještaja službenih lica, a u skladu sa propisima, NS/FS BiH pokrenuti disciplinski postupak. Po okončanju istog nadležni organi NS/FS BiH će donijeti adekvatne odluke.

Nacionalizmu i šovinizmu nije mjesto na tribinama nogometnih/fudbalskih stadiona. NS/FS BiH će se, kao što je činio uvijek do sada, u punom kapacitet boriti protiv ovakvih pojava poduzimajući zajedničke aktivnosti sa nadležnim organima i institucijama Bosne i Hercegovine.