PODIJELI

Na inicijativu braće Adisa i Adnana Elezovića, vlasnika Univerzalne škole sporta Bambino Konjic nakon 30 godina ljubitelji malog fudbala su ponovo uživali ovog ljeta na nekada nadaleko poznatom turniru u malom fudbalu ” Tri kornera penal “.

12 dana koliko je trajao turnir prepune tribine čuvenog Partizanovog igrališta, sada SC ” Partizanovo ” su uživale u majstorijama kako se sada govori futsal majstora.

1985. godine igrala se finalna utakmica turnira ” Tri kornera penal ” između ekipe Caffe Trijmuf i Stari Most, pred krcatim Partizanovim igralištem, preko 2 . 000 gledalaca, utakmicu su sudili, Adem Salčin i rahmetli Emir Kovačić. Pobjedila je ekipa Caffe Trijmuf rezultatom, 4:3.

Za ekipu Caffe Trijumf su igrali, Dragan Jakovljević, Davor Jozić, Asim Kršin, Senadin Macić – Maca, Dženo Kršin, Zizo Macić, Dragan Lukić, Bruno Šimić – Foks, Dragan Kunić, Šefko Macić, Krunoslav Burić – Baka, Goran Šimić, menađer, Nasko Ramić.

Dragan Jakovljević nastupao je 8 puta za reprezentaciju Jugoslavije, postigao je 4 gola, igrao za Igman Konjic, prvak Jugoslavije sa Sarajevom, Nant i Antvrpen.

Davor Jozić, za reprezentaciju Jugoslavije nastupao 27 puta, 2 gola, Njemačka, Kolumbija i to na Svjetskom prvenstvu u Italiji, klubovi Igman Konjic, Sarajevo, Čezena, Club America.

Za pobjedničku ekipu su nastupali još dva internacionalca, legende fudbala, Šefko Macić, sjajni veznjak koji je nastupao sa puno uspjeha u prvoligašima Srbije i Crne Gore, kao i Dragan Kunić, nastupi u Austriji, koji je kao i Macić bio sjajni vezni igrač.

(Ismet Nimanović/Sportske.ba)

PODIJELI