PODIJELI

Novopečeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić dao je zanimljiv intervju za medije u Švedskoj.

Ahmedhodžić je godinama igrao pod zastavom švedske reprezentacije, no poslije sjajnih igara za Malmo, zapao je za oko čelnicima N/FSBiH koji su ga na kraju privolili da obuče dres naše zemlje.

U baražu protiv Sjeverne Irske ovaj mladi defanzivac je dobio priliku i da debituje, a onim što je pokazao u svom prvom nastupu zadovoljni su svi, kako javnost, tako i sam selektor Dušan Bajević.

“Bio sam stvarno sretan, ovo je nešto za što sam radio cijeli život. Osjećao sam se ponosno dok sam bio tamo i slušao himnu Bosne i Hercegovine”, rekao je Ahmedhodžić, čiju izjavu prenosi aftonbladet.se.

U prvom sastavu je zaigrao nakon što je odradio samo dva treninga.

“Ako ste dobar igrač i možete odgovoriti svim zadacima, to je normalno, pa i u situaciji kada odradite samo dva treninga i ne poznajete momčad. Nije mi bilo teško, dobro sam se snašao.”

Zanimalo je Šveđane je li Ahmedhodžić znao imena svih saigrača kada je počeo meč.

“Haha. Ne, ne stvarno. Nisam znao”, kazao je Ahmedhodžić koji je potom istaknuo da su on i Hadžikadunić toplo dočekati u novoj sredini.

“Dobro smo primljeni. Džeko je inače prava legenda, vodi brigu o svemu, pravi je vođa. Brzo smo se uklopili.”

Danas je siguran da je napravio pravi potez što je izabrao BiH.

“Sada osjećam da je to najbolji izbor koji sam donio u životu. Osjećam da vjeruju u mene. Osjećaj je jako dobar kada predstavljate zemlju koju volite”, rekao je, između ostalog, Ahmedhodžić tokom razgovora za švedske medije.

PODIJELI