Connect with us

Ostali sportovi

Najbolji bh. atletičari nakon historijskog uspjeha: Zadovoljni smo

Objavljeno prije

,

Atletski savez Bosne i Hercegovine organizovao je svečanu konferenciju za medije povodom velikog uspjeha naših najboljih atletičara Mesuda Pezera i Amela Tuke na Olimpijskim igrama u Tokiju, navodi N1.

Pezer se u finale takmičenja u bacanju kugle na Olimpijskim igrama u Tokiju plasirao nakon što je ostvario odličan hitac od 21,33 metra. Upravo to je i izdvojio kao odličan rezultat, ali kako kaže, moglo je mnogo bolje.

“U finalu sam imao jedan ekces koji me je psihički poremetio pa sam zbog toga završio na 11. mjestu. Zadovoljan sam, ali moglo je mnogo bolje. Ovo će mi biti lekcija da na velikim prvenstvima u budućnosti naučim da mi se ne dešavaju takve stvari. Prvi sam bio na listi bacanja i na zagrijavanju. Prvi hitac na zagrijavanju sam bacio 21 metar i rekao sam da nisu tačne mjere. Zamolio sam da izmjere linije i stvarno nisu bile tačne. U međuvremenu su zamijenili linije, ali nama nisu rekli. U prvoj seriji sam bacio 20.40 metar, a mislio sam da je to 18.40 i doživio sam šok. Namjerno sam prestupio. Bilo mi je krivo što sam prestupio i nisam psihički bio spreman da izvedem najbolji hitac”, naveo je Pezer.

Amel Tuka je na utrci na 800 metara zauzeo šesto mjesto. Iako ni on ni Pezer nisu u BiH donijeli medalje, obojica su ostvarili historijski rezultat. U Tokiju su Tuku stotinke dijelile od najboljeg rezultata bh. sporta uopće na svim dosadašnjim olimpijskim nastupima.

“U Tokiju smo ostvarili historijske rezultate. Vidjeli ste o kakvom se takmičenju i kakvoj konkurenciji se radi. Današnji sport je izuzetno razvijen i sve sportske grane su napredovale. Jako je teško izboriti normu i doći na OI. Sam plasman na Igre je velika stvar. Ali, mi se nismo samo time zadovoljavali, jer smo težili što boljem rezultatu. Plasirali smo se u historijsko finale, a to je bio cilj svima nama”, kazao je Tuka.


Ostali sportovi

Pogledajte sjajan nastup Lane Pudar za plasman u finale (VIDEO)

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Printscreen

Bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar ostvarila je plasman u finale na Evropskom juniorskom prvenstvu u Bukureštu.

Lana Pudar se plasirala u finale u disciplini 100 metara delfin, a utrku je završila na prvom mjestu. Do cilja je stigla s vremenom 59.28 sekundi te tako osvojila prvu poziciju ispred švicarske plivačice Julie Ulman na drugom mjestu.

Pogledajte Laninu utrku u polufinalu u nastavku:


Nastavi čitati

Ostali sportovi

Maestralna Lana Pudar ostvarila plasman u finale

Objavljeno prije

 

Autor

Foto: Olimpijski savez BiH

Mlada bh. plivačica Lana Pudar ostvarila je plasman u finale u disciplini 100 metara delfin na Evropskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Bukureštu.

Lana Pudar je u današnjem polufnalu u svojoj grupi zauzela prvo mjesto sa vremenom 59.28 i plasirala se u finale.

Finalna utrka na programu je u četvrtak od 17 sati i 10 minuta.

Podsjetimo, Lana je prije nekoliko dana nastupala na Mediteranskim igrama u Alžiru i osvojila dvije zlatne medalje.


Nastavi čitati

Košarka

Juka uzburkao javnost: Ko Nurkića tjera iz reprezentacije BiH?

Objavljeno prije

 

Autor

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić, na Twitteru je potvrdio da će nastupati za reprezentaciju na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Na objavu penzionisanog policajca Dragana Miokovića, da li postoji iko mjerodavan da odgovori da li je Nurkić odustao od reprezentacije, oglasio se i sam košarkaš Portlanda.

– Naravno da ne, nisam odustao. Kao što je ranije bilo poznato i treneru (Bosniću) i Košarkaškom savezu BiH “prozor” u augustu i Evropsko prvenstvo ja sam tu uz momke.Ipak, mene se “tjera” godinama iz repke. Režim ovaj ili onaj. Blizu su – napisao je centar Portlanda.

No, Nurkić nije precizirao ko i kako ga tjeraju iz reprezentacije…


Nastavi čitati

NAJČITANIJE