PODIJELI
FOTO: bljesak.info

Irfan Hadžić statistički nije najbolji strijelac Premijer lige, jer su Suljo Krpić i Merso Ahmetović postigli više golova, ali napadač Radnika je pogađao i asistirao saigračima. I zato njegovi golovi imaju posebnu težinu, jer je sve lakše kada igraš u Želji i Sarajevu…

Hadžić i njegov menadžer Elvis Bilalagić su na slatkim mukama. Traže ga vodeći bh.klubovi, poput Željezničara, Sarajeva, Zrinjskog…

Čak i Široki, u kojem nikad nije zaigrao niti jedan bošnjački nogometaš, poželio bi mu dobrodošlicu.

“Hadžija” je prije godinu dana bio na mukama kako naći pristojnu sredinu, a sada bira. Zovu ga i klubovi iz susjedstva, a ne manjka ponuda iz Evrope.

Hadžićev “impressario” Bilalagić ima konkretnu ponudu iz Zrinjskog, ali se umiješao prezimenjak iz Sarajeva. Emir Hadžić, “koševski Uli Henes”, čovjek iz sjene, koji je odradio najveći dio posla za Husrefa Musemića, bacio je udicu. Hadžić slaže tim za Evropu. Lijepo zvuči nastup u Evropi i na to nije imun niti jedan igrač.

Hadžić ne čeka kraj prvenstva, pa je najavio konkretne razgovore s potencijalnim pojačanjima. Nije nemoguće da prve pristupnice dobije na “Kristalnoj noći”, na tradicionalnom izboru najboljih igrača Premijer lige, koje organizira Sindikat profesionalnih nogometaša u BiH pod “pokroviteljstvom” Aldina Đidića. U sarajevskoj vijećnici okupit će se sve što vrijedi u bh.nogometu. Najviše priznanja očekuju iz bordo porodice u raznim kategorijama. I koji igrač, osim ako nije dijete Grbavice, ne bi poželio igrati u bordo dresu.

Poznavajući Emira Hadžića, simpatizeri Sarajeva neće dugo čekati na nova pojačanja. Svaki je sat dragocjen. Menadžment Sarajeva na stolu ima konkretne ponude za najbolje igrače, ali se ujedno želi napraviti moćna ekipa koja neće pokleknuti pred Kukešijem i sličnim klubovima.

(E.R./Sportske.ba)

PODIJELI